Санкционираха Г. Иванов заради заплата на селски кмет. 25 000 без здравни права. Преглед на печата

Санкционираха Георги Иванов заради заплата на селски кмет, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Това става заради намаленото възнаграждение на кмета на Книжовник Наско Колешев, който си бачкал и в петък, въпреки че от няколко месеца цялата администрация е в неплатен отпуск този ден. Колешев възроптал, че получава орязана заплата, а никой не го бил уведомил за принудителната отпуска. Проверка на Инспекцията по труда потвърдила думите му. Не се съобщава каква е санкцията за Георги Иванов, освен че кметът на Книжовник вече си получава заплатата в пълен размер.

Дават на ДАНС сметището в Ябълково, акцент над главата на вестника. Инициативен комитет от димитровградското село сезира институциите за нарушения. Според тях разрешителното за сметището е издадено на базата на фалшифицирани документи.  

И прокуратурата вдигна ръце от Ставри Димитрово, заглавие от 2 страница. Според държавното обвинение не може да се установи точно кои длъжностни лица са виновни за безразборното незаконно строителство край язовир Ивайловград.

34-годишен се хвърли от жп мост, водещо на криминалната страница. Александър Петров е откаран в пловдивска болница в тежко състояние.

Захари Камбуров: Сложат ли паметниците в парк „Марица”, все едно връщат старата власт, заглавие на интервю на 5 страница. Камбуров скача срещу алеята на соца, която гласят в Димитровград. Общинският съвет обаче вчера гласува да се приеме паметник на Ленин. Според кмета Стефан Димитров това е изкуство и трябва се съхрани.

Да ни прощава градоначалникът, но това не е изкуство, а антиизкуство, площаден шаблон, налаган безпощадно в България в продължение на десетилетия. От друга страна, разбира се, това е част от историята и трябва да бъде съхранено.  

Областният фен на жълтото, акцент на забавната 8 страница в броя. Бдителен репортер проверил цвета на ризите на губернатора Румен Данев и установил пристрастията му към жълтия цвят.

25 000 без здравни права, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Данните са от шефа на джипитата д-р Николов. По думите му от системата отпадат цели набори.

Дойдоха 1000 елхи за Коледа, акцент със снимка на първа страница. Най-евтините дръвчета са по 15 лв. Идвали от Унгария.

Григор на 2 победи от Топ 100, акцент над главата в броя. Вчера хасковският тенисист бил руснак във Финландия и се изкачвал устремно в списъка. Следващият му противник обаче е германец.

Лекуват тежки инфаркти и в Свиленград, водещо на 2 страница. В граничния град ще откриват ОАРИЛ. Лекари от Хасково вече заминаха за там.

Музеите ни 50 г. назад от Европа, друг акцент от страницата.

Шефът на наркодепото в Хасково – косовар, водещо на криминалната страница. 42-годишният бандит, арестуван в Пловдив при полицейската операция миналия ден, се казвал Максуд Исмаили и е етнически албанец, според изданието.

Ледена пързалка иска ученически парламент, друго заглавие от 3 страница. В текста обаче става ясно, че не пързалката иска ученически парламент, а ученическият парламент иска ледена пързалка. В Димитровград.

Холивуд се изчерпа, време е да го обновим. Под това заглавие вестникът публикува интервю с Алек Попов, автор на „Мисия Лондон”.

Самочувствието е хубаво нещо, но тук работата заприлича малко като на хасковския космодрум.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини