Младежи показват агресията в училище на сцена

Пренебрегването като форма на насилие в семейството показаха с театрална миниатюра младежи. Диалозите в сцената бяха съчинени от ученици,а конкретната ситуация-реално преживяна от един от младите актьори. Краткият спектакъл бе представен на фестивала "Театър срещу насилието", който се проведе днес в Младежкия център. В неговата програма бяха включени 11 театрални миниатюри, в които участваха ученици от пет хасковски школа.

Театралният форум поставя проблемите за агресията в дома и семейството, в училище, на улицата, на футболния стадион. Репликите са взети от реални ситуации, които младите актьори са преживели, обясни директорът на Младежкия център Деян Янев, ръководител на проекта, по които се организира фестивала.

Той допълни, че сцените са почерпани от реални случки. Форумът има амбицията не само да помогне на учениците да разпознават агресията, но и да се справят с нея.

Проектът, по които бе организиран форумът, е "Мрежа от ученически клубове „Форум Театър" по програма "Да направим училището привлекателно за младите хора", съфинансиран от Европейския социален фонд.

Водеща организация по проекта е сдружение "Икар", партньор- Младежкият център.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини