Юнаците от Ардино с пет победи в есенния дял

С 5 победи, 2 равенства и 3 загуби мъжкият футболен отбор на „Юнак” от Ардино завърши на четвърто място в есенния полусезон в областното първенство. На върха ще зимуват футболистите на „Родопи” от Момчилград. Втори е отборът на „Джебел”, а трети „Искра” от Черноочене. Тимът на „Юнак” (миналогодишен първенец в областното) отново беше приятната изненада през есента с младите си играчи и тяхната амбиция за добро представяне. Само липсата на опит като че ли не им позволи да са на по-предно място в класирането. За 10 кръга отборът е реализирал 25 гола, а е допуснал 12. С най-много попадения – седем, са Бекир Ахмед и Гюрай Бекир, които оглавяват и голмайсторската класация в областното. Юнаците от Ардино са и най-добрия домакин в групата - имат само едно равенство "у дома" - срещу тима на „Мост”. Публиката на „Юнак” бе една от най-многобройните и най-верни в есенния шампионат.

Въпреки че в началото на шампионата отбора напуснаха редица опитни играчи, четвъртото място е добро постижение. В състава бяха включени млади играчи от юношите, като Озан Муталибов, Хакан Байрамов, Ертем Йълмаз, които се представиха успешно. Целта на ръководството е тимът да се обиграва, да се гради, за да може в бъдеще отново той да бъде фактор в областния футбол, коментира президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов. Благодарим на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за финансовата подкрепа, както и на всички спонсори, които отделят средства за развитието на футбола в Ардино, заяви още Муталибов. Той подчерта, че успоредно с работата с представителния мъжки тим огромно внимание ще продължи да се отделя и на юношеския състав.

Можехме да сме и по-напред в класирането, но поради съдийски грешки в мачовете срещу „Родопи” и „Мост” загубихме пет точки. В срещите срещу „Байкал” и „Перперикон” не можахме да реализираме създадените голови положения и логично паднахме. В Ардино победихме коравия тим на „Джебел” с 4:1. Надиграхме отборите на „Върбица”, „Левски”, отбеляза от своя страна старши треньорът на „Юнак” Ферди Велиев. Той уточни, че е доволен от играта на своите възпитаници, въпреки трудностите, които ги подхождат. Част от момчетата работят във вътрешността на страната и се налага да пътуват за мачовете в уикенда. Тяхното отсъствие през седмицата не ни позволява да проведем добър тренировъчен процес. Не воюваме с никой. Просто играем футбол и гледаме себе си. Началото бе трудно защото бе сформиран нов отбор от различни характера. Лека полека отборът се сработи и нещата тръгнаха. Благодаря на кмета Ресми Мурад за подкрепата, както и на вярната ардинска публика”, заяви още Велиев.


Есенно класиране:
1. „Родопи”  16-6 24
2. „Джебел” 23-16 21
3. „Искра”  23-12 19

4. „ЮНАК” 25-12 17

5. „Мост” 26-18 17
6. „Байкал” 10 27-21 16
7. „Перперикон” 10 17-12 16
8. „Левски” 10 21-18 16
9. „Върбица” 9 23-20 12
10. „Здравец” 9 5-41 3
11. „Орел” 9 2-32 0

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини