Бойчев прескочи банката в КАТ-Хасково

Тодор Бойчев надви администрацията в КАТ-Хасково и плати за шофьорска си книжка с държавни таксови марки, без посредничеството на частни банки. Така той отстоя законното си право да избира начина за разплащане към държавата. Хасковлията получи покана да попълни заявление за издаване на документ за правоспособност. Към него той приложи касовия бон за платените държавни таксови марки на стойност 25 лева.

Приеха документите ми и до месец ще получа шофьорската си книжка, каза Бойчев.

Преди повече от месец от КАТ -Хасково категорично отказаха да издадат документа, тъй като хасковлията настояваше да плати с държавни таксови марки. Служителка на гишето се оправдала, че това не може да стане, тъй като няма как да се отбележи в електоронната система. Можело единствено с банков превод, при който обаче плащаш и комисионна.

Предполагам, че са взели предвид писменото уверение, което получих от дирекция „Български документи за самоличност“ към Министерство на вътрешните работи, че мога да платя с марките, допълни Бойчев. Препис от електронно писмо на министерството той приложил и към жалбата си до началника на областната дирекция на МВР-Хасково Петьо Петров. Бойчев писа за отказа на КАТ-Хаскови и до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и до омбудсмана.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини