Григор аут от топ 3 на Хасково. Откриха ученичката беглец. Преглед на регионалния печат

"Който поръча музиката, той решава анкетата". Челото на вестник "Хасковска Марица" е цитат от спортният шеф в община Хасково Бончо Бончев, по повод днешната анкета за "Спортист №1" на града. В опит на колегите да открият предварителна информация станало ясно, че Григор не само няма да бъде първи, въпреки че е лицето на Хасково пред целия свят, но и е закотвен едва на 9-то място в класацията. В отговор на потресения въпрос на спортния журналист, ни в клин ни в ръкав Бончев отговаря-Който поръча музиката, той решава анкетата! И назидателно препоръчъл на журналистите да си направят собствена анкета, в която да си слагат който искат на първо място.

Все едно анкетите са някакви милостиня от общината към този или онзи спортист, а не реална оценка на постигнатото от него през сезона. Ако Григор не е постигнал достатъчно, то не е ясно кой тогава го е направил! Състезатели, от чиито постижения се интересуват само роднините им.

Пак ще разчитаме на камбанарията или статуята на Богородица да прославя градът ни. Ама ако в Австралия научат нещо за Хасково този януари, то няма да е заради тях, а защото там ще участва хасковлията Григор Димитров на турнир от Големия Шлем.

"Сираци помпат мускули с гирички". Темата е за дарението което димитровградският ученически парламент направи на хасковския дом "Асен Златаров". Учениците от три училища събрали от джоба си 350 лв и купили спортни уреди за малчуганите от дома.

"Джипи напуска Ивайловград, пациентите в паника". Ден след като стана ясно че спешният кабинет в града ще бъде закрит, ивайловградчани научиха, че едно от само 4-те им джипита се мести от града. Листите на останалите семейни лекари били препълнени. Ивайловградчани се молят някой общопрактикуващ лекар да се смили и се премести в техния град.

"Забраняват на кметовете да теглят кредити". От 31-ви януари влиза в сила промяна в закона за държавния бюджет. С него се стопира меракът на кметовете да усвояват заеми до 9 месеца преди изтичането на мандата им. Друга промяна касае размера на свободния ресурс който може да бъде усвоен от общините. Досега той бе 25% от собственият ресурс и изравнителната субсидия, от началото на следващата година процентът става вече 15.

"Черноморска магистрала-през Хасково", водещо заглавие във вестник "Новинар Юг. Вестникът цитира руския "Независимая газета" считан за близък с руското правителство. Според руснаците, изгражданата супер магистрала ще е с дължина 7 140 км и ще тръгва от грузинският Батуми през руският Новоросийск, украинският Одеса и през Молдова и Румъния ще стига до България. Хасково и София са единствените наши градове през които щяло да минава супер-трасето. От Ямача, пътят завива в посока Комотини-Александруполис и се връща към Одрин, после продължава към Истанбул. Нататък през Турция, Армения и пак в Грузия. Руският президент Дмитрий Медведев вече бил ратифицирал меморандума за изграждането на магистралата.

"Откриха в Търговище ученичката Беглец" на стр.3-та. Избягалата за пореден път 14 годишна Диляна Генева била открита в добро здраве в село край Търговище. Момичето бе изчезнало на 22-ри декември и бе обявена за общонационално издирване. Това на Диляна се случва за 4-ти или 5-ти път.  При предишния случай в Хасково от юли миналата година, бе открита седмици по късно на парти край басейн в Момчилград. Сега обяснението и било че във влака за Търново, се запознала с момче от търговищко село. Решила да му погостува за няколко дни, но забравила да предупреди родителите си.

"Кризата вади на тезгяха имат за 225 бона"-водещо на стр. 3. Това е магазин на централната хасковска улица Стефан Стамболов, на площ от 335 кв метра. Продажбата е за да се покрият дълговете към банка. Къща с ресторант в Баните пък се продава за 112 бона.

"99 бедни хапват безплатно 4 месеца", на страница втора. Обществената трапезария е организирана от ресторантьора Николай Траилов. Изпълнява се в Хасково вече трета поредна година.

"Бум на хепатит. По 10 на ден в инфекциозното". Бумът започна още преди две седмици, а сега случаите от областта са вече близо 70. Тревожното е че се увеличават случаите от Хасково. Позитивното е, че засега заболелите нямат връзка помежду си. Като се има впредвид дългия инкубационен срок, до 45 дни, за болестта, епидемичната връзка е въпрос на време.

"Григор извън тройката за спортист на Хасково"-водещо на спортна страница. Само журналистите участвали в анкетата са гласували за тенисист №1 на Българеия. Редно е да изясним как се прави тази класация. Гласуват 7 медии с по един глас, 9 други гласа са на "спортни деятели" или хора свързани с общината. Всъщност от години не е посочен точният списък на хората даващи спортния вот. После треньори се сърдят на спортните репортери, щото не познават чиновниците ,които решават съдбата на възпитаниците им. С подобни финтове миналата година Димитров бе изкаран извън Топ 10 на Хасково. Май по-скоро ще го направят спортист №1 на България отколкото да види отново върха в хасковската класация. Никой не е пророк в собствения си град.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини