Пуснаха 400 бона за пряк път Кирково-Крумовград

Ерол Ахмед

400 000 лв. е отпуснало Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждането на пътя Делвино-Раличево. Парите вече са в община Кирково и предстои да се обяви търг за изпълнител. Отсечката е с дължина 1600 метра и трябва да бъде асфалтирана и изградени водостоци. Това съобщи за Кърджали бг вести кметът на Делвино Ерол Ахмед.  Той поясни ,че пътят е стратегически и скъсява връзката на Ивайловград и Крумовград с Кирково и Маказа с 25 километра. Според Ерол Ахмед до изборите шосето може да бъде завършено. В Делвино живеят 480 души и асфалтирането на пътя е от голямо значение за тях, подчерта Ерол Ахмед.

  Кметът на Делвино съобщи още, че в Министерството на земеделието след търг са отворени офертите за проектите за язовира край селото.Готови са работните проекти за стената и идейните проекти за напоителното поле.

Стената на язовира ще е висока 33 метра. Капацитетът му ще бъде 5 млн.куб.метра. Ще напоява 10 000 дка. Цялото поле на район Чорбаджийско ще се полива от язовир „Делвино”.

Изпълних предизборните си обещания от кампанията през 2007 г., споделя кметът на родопското село.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини