Мнозинството матира кмета с нов ход. Преглед на печата

Мнозинството матира кмета с нов ход, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Новият ход бил повечето съветници да не присъстват на днешното извънредно заседание на ОбС. По този начин няма да има кворум и оспорените от кмета решения ще бъдат потвърдени служебно. За този ход вестникът научил от сигурни източници.

Плуват 100 метра кроул за кръста в Димитровград, акцент от втора страница в изданието. За вчерашното Богоявление вестникът отделя почти цялата страница.

Спипаха сутеньор със 100 бона кеш, водещото от 3-та. Става дума за известен харманлийски клан, наречен Айковците.

В Свиленград: Половината бракове завършват с развод, пише още на страницата. Вестникът се позовава на свиленградско електронно издание.

Най-зимната риба – скобарът – четивото от Щерю Щерев на 4 страница.

Гюнер Сербест: Ще направя всичко, за да спася отбора, акцент от спортната страница. Сербест е бившият кмет на Стамболово, сега депутат. Пред вестника той признава, че няма подкрепа от общината за местния футбол. Сербест е и президент на клуба.

Блоницата иска помощ от общината за хепатита, водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Става дума за вчерашната среща в общината, на която медиците поискаха общината за помогне в кризата.

18-годишен вади кръста, и янки се пробва, акцент над главата.  Димитър Даневски извадил кръста на традиционния ритуал в Димитровград, а се пробвал и 25-годишният доброволец от Корпуса намира Джейк Хеленкамп. Американецът бил очарован от българския обичай, в Щатите нямали такава атракция.

Пафкаме свободно само в баровете, водещо заглавие от 2 страница. Според РИОКОЗ нито едно заведение в Хасково не отговаря на изискванията в новата наредба за цигарите. Ще се пуши без притеснение само в нощните барове от 22 до 6 часа сутринта.

Арменският поп загърби Хасково, друго заглавие от страницата. Светиня му от Пловдив бил уплашен от хепатита и отказал да дойде за празничната служба в събота.

Екстрадират румънка, иска да се самоубива в ареста, акцент от 3 страница. Магдалена Бабу била обвинена в опит да задигне 200 000 евро в Австрия. По техните закона за това се предвиждат 10 години затвор.

Глиган 306 кила – рекорд за сезона, заглавие от 7 страница. На 9 януари ловът на глигани приключва. Ловците правят равносметка и излъчват рекорда за изминалия сезон.

ГЕРБ и БСП на софра за днешния Ивановден, акцент от забавната 12 страница. Лидерите на двете партии имат тежка програма за днес, защото са именници – шефът на ГЕРБ Иван Петров и на БСП Иван Станчев, ще срещат гости и ще черпят.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини