Гей парад в Сунгурларе за 14 февруари?

Гей парад е поискала да се насрочи организация "Джемини" в Сунгурларе за празника на града - 14 февруари, потвърдиха от полицията.

Писмото до местното РПУ е изпратено на 29 декември от организацията и е подписано от Драгомир Иванов. В него се казва, че "Джемини" са получили покана от кмета на общината и от други симпатизанти за организиране на гей и лесбо парад, който да продължи три дни.

Кметът на община Сунгурларе Георги Кенов категорично отрекъл да има нещо общо с подобна покана и заявил, че няма да даде разрешение за такова мероприятие. Според него най-вероятно става въпрос за провокация, съобщава burgasnews.com.

Още повече, че от над година организацията "Джемини" на практика не съществува. Сайтът й също е закрит. Членовете контактуват само във Facebook, но в този момент и там няма информация за такова събитие.

На 14 февруари в община Сунгурларе традиционно се отбелязва денят на Трифон Зарезан с големи тържества. Жителите в общината са около 3 000. За празника тази година Кенов имал намерение да покани посланици, земеделския министър и депутати.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини