Гъста мъгла, отменени полети

Гъсти мъгли има в редица области в страната, като в района на Дунавската равнина е в сила код "жълт" за опасност. Мъглата в София затруднява движението и работата на летището.
От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН обаче заявяват, че мъглите са нормални за този период от годината и при тази метеорологична обстановка, съобщава "Фокус".
Около обяд се очаква леко подобряване на видимостта, но след това мъглата отново ще започне да се сгъстява.

Силно е ограничена видимоста и в София, някъде до 20-30 метра. Заради мъглата и пътните настилки са мокри, поради което водачите следва да бъдат изключително внимателни и предпазливи.
Големи задръствания има по основните кръстовища, по бул. „Гоце Делчев”, на пазар „Красно село”, по бул. „Цар Борис ІІІ”, бул. „България”, бул. „Иван Евстатиев Гешов”, при моста на НДК, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „В. Левски”, в района на Ректората и Орлов мост, бул."Черни връх", ул."Сребърна", бул."Ал. Малинов", бул. "Кн. Ал. Дондуков" и моста "Чавдар", бул. "Н. Мушанов". .

Заради трафика и мъглата силно затруднено е движението и на градския транспорт в някои части на столицата, съобщиха за БТА от Центъра за градска мобилност.

Заради гъстата мъгла два полета от летище София са били пренасочени снощи към летище Варна, а други два са били анулирани. Пренасочените самолети са от Москва и от Лондон-Лутън, а анулираните полети от и за Будапеща. При днешните условия има закъснения на кацащите и излитащите самолети. Закъсняват полетите от Варна, Атина, Истанбул, Донецк и Букурещ. Полетът от Виена, който трябваше да кацне в 10 ч., пък се връща обратно поради лошото време. Анулирани са полетите от Атина и Милано, които трябваше да кацнат в 11.15 ч. и 10.35 ч. Видимостта в района на летището е много ниска.

Затворено заради мъгла е и летището в Пловдив.

От пристанище Бургас забраниха навигацията за всякакви кораби и лодки. В залива видимостта е до 60 метра. На рейд, за да влязат в пристанището изчакват два кораба. Забраната ще бъде отменена след вдигането на мъглата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини