Агент от ДАНС топи общината за Синята зона. Пробив – Шалапатов осъди кмета. Преглед на печата

Агент от ДАНС топи общината пред инспекцията по труда, пише в акцент над главата „Новинар юг”. Става дума за 18-те глоби по 6 бона, които бяха наложени на община Хасково за липсата на трудови договори на инксаторите от Синята зона. Всички те са обжалвани в съда. Пред изданието от администрацията обясняват, че няма нарушение, защото инкасаторите били назначени на граждански договори, докато се чакало решение на ОбС за създаване на общинска структура „Паркинги и гаражи”, в която да бъдат назначени с трудов.

Е, явно има нарушение, народът го е казал много просто – не казвай „хоп”, преди да си скочил. Това предварително „хоп” май ще струва 108 000 лв. Според отлично информирани източници на „Новинар юг” общината била натопена от хасковски агент на ДАНС. Името му не се съобщава.

Митничарското село рипа срещу РДНСК днес в съда, водещо заглавие от първа страница. 61 от 119-те в Ставри Димитрово обжалват заповедите за събаряне на незаконните постройки край яз. „Ивайловград”.

„Спортните имоти навсякъде са на ръба на закона”, признава депутатът от ГЕРБ Иво Димов. На темата е отделена цялата 7 страница в броя.

Резнаха 1/3 от кандидатите за преброители, акцент от 2-ра. От 2616 мераклии да ни броят били одобрени 1310. 28 не са допуснати, защото били осъждани.

Шапна тесла и за месопреработватели, друго заглавие от страницата. Спрян е износът на месо от региона заради заразата.

Шалапатов осъди кмета за клевета, водещо от 3-та. След продължителни разходки по етажите и коридорите на Темида бившият общински съветник успя да осъди Георги Иванов за клевета. Градоначалникът бе обявил на брифинг, че екссъветникът е лъгал за осигуровките си. После се оказа, че те са били плащани, а това било установено след прокурорска проверка.

Всички милиционери станаха милионери, заглавие от 5 страница. Материалът е от личния блог на бившия пловдивски велик депутат Христо Марков. След като бе представител във Великото народно събрание, после два мандата в обикновения парламент, днес Марков едва свързва двата края в пловдивското си жилище. Едно от обясненията за случващото се в родината ни е цитат от „неповторимия Игов” /литературния критик и университетски преподавател Светлозар Игов – б. а./. Той казва: ”Народ от роби ражда водачи лакеи”. Текстът на Ицо Марков е страхотен.

Общините имат нова каца с мед – изворите, заглавие на 6 страница.

Пробив – Шалапатов осъди кмета, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Градоначалникът за първи път е осъден, пише вестникът.

Синята зона солена и за общината, водещото заглавие на 1-ва. Темата са 18-те глоби за гражданските договори на инкасаторите, с които, според инспекцията по труда, се прикривали трудови правоотношения.

Вдигнаха мерника на шефа на ВиК Димитровград, акцент от 2-ра. Недеволен от работата на водния шеф бил кметът Стефан Димитров. Не бил представил бизнес план за 2011. Според управителя на ВиК Станимир Евтимов такъв имало, но бил за периода 2007-2013 г.

Кило желязо стигна 56 стотинки, пише още на страницата. Поскъпването се отразило и на цената на старите коли за скрап – вече брояли за тях по 400 лв.

Тодор Караиванов – шеф на митница Свиленград, пише с въпросителна накрая на 3-та. Само той бил останал на финалната права на конкурса за началник. Днес ще стане ясно официално дали все пак ще бъде назначен.

2616 напират за преброители, 1706 одобрени, на темата за предстоящото преброяване вестникът отделя цялата 4 страница.

Няма какво да задържи образованите хора в България, казва в интервю за изданието 27-годишният Банко Банков. Той е завършил архитектура в Германия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини