Детектив: Хасково е пълен с баджанаци

Стоян Мирчев е собственик на единствената детективска агенция в Хасково. Haskovo.net полюбопитства за естеството на работата и клиентите, но много от въпросите ни останаха без отговор. Основните принципи в нашата работа са дисретността и коректността към клиентите ни, аргументира лаконичността си Стоян Мирчев. Заради анонимността той не пожела и да бъде сниман.

Стоян Мирчев,собственик на детективска агенция „Топ сикрет“

-Господин Мирчев, какви са вашите клиенти и за какво ви търсят най-често?

- Най-често идват, за да докажем изневяра. Обикновено когато имат намерение да се развеждат. Или пък за да имат повод и те да кръшкат. Търсят ни повече мъже. Клиентите ни са предимно задоволени хора-с къща, вила, кола, прилични доходи. На съпругите с добър стандарт на живот им идват различни идеи в главата. Често не избират с кого да хойкат. Търсят ни и жени, които искат да следим съпрузите им, но се случва по-рядко.

- Колко време ви отнема да докажете изневяра?

- До три дни. Най-често я хващаме в петък, събота и неделя.

- Това е много кратък период. Не се ли крият?

- Няма криене. Срещат се в Хасково. Има определени места в града, където се виждат. Рядко любовниците отскачат другаде. Най-много на 100-200 км.

- В коя професия кръшкачите са най-много?

- Всички хойкат, но трябва да го правят с акъл. Нашият град е пълен с баджанаци. Ако трябва да говоря за професии - най-често докторките поднасят изненади. Не докторите, а докторките.

- Как реагират клиентите ви, когато съмненията им за изневяра се потвърдят?

- Съсипани са. Те имат съмнения, но когато видят доказателствата - снимки и видео, вече е съвсем друго.

- На каква възраст най-често са прелюбодейците?

- Най-често кръшкат жените между 40 и 45 години. Сякаш животът им свършва. При мъжете е перманентно.

- Случвало ли се е да ви усетят, че ги следите?

- Никога. Ако имаме съмнение, че са ни забелязали, веднага сменяме човека и колата.

- Случвало ли се е съпруг да следи любовница?

- Нямам такъв случай. Но са ни наемали жени, които са искали да проверят какво е реалното финансово състояние на приятелите им, с какво точно се занимават, защо пътуват често, въобще пътуват ли.

- Наемали ли са ви родители да следите децата им?

Това е много популярно в големите градове, но не и в Хасково. Там родителите масово следят децата си - с кого се срещат, взимат ли наркотици. Така могат да парират проблемите в зародиш. В Хасково не ми се е случвало, тук родителите явно са много спокойни за наследниците си.

- Работят ли при вас жени?

- Да. Информацията е най-скъпото нещо на света. При нас работят красиви и интелигентни жени. Пред една хубавица мъжете по-лесно откриват душата си. Дамите също да по-склонни да се доверят на собствения си пол.

- Какви други услуги извършва вашата агенция?

- Правим проучвания на частни лица и фирми. Ако искате да правите бизнес и ви е необходима надеждна информация за евентуален партньор. Издирваме хора. Един мъж, израснал в социален дом, искаше да открием родителите му. Но после се отказа, не дойде на срещата. Наемали са ни и за видеонаблюдение, но рядко. В Германия например, в град с размерите на Хасково, има монтирани 5 000 камери - в учреждения, заведения, в тоалетни. И тук ще стане така. Охраната в магазините в Германия не е като при нас. Тук наемат двама с униформа и радиостанция. В Германия ангажират детективи, обучени хора, те разпознават крадеца още преди да е посегнал. Там наемат детективи, но не можеш да ги разпознаеш. Взимат кошничката, пазаруват и наблюдават. И се намесват, когато се налага.

- Да си поговорим за подслушвателните устройства.

- Те са забранени от закона. Ние не ги предлагаме. Това, което всеки може да си купи, е боклук. Инсталирането на софтуера отнема 2 минути и струва 250 лева. Трябва да махнеш батерията на телефона, за да пресечеш подслушването.

В Германия не всеки може да купи такова устройство. Трябва да си работил в системата. Но там е Биг Брадър. Могат да разберат къде си във всеки един момент само по номера на мобилния ти телефон. Наблюдават със сателит и те снимат отвисоко.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини