По-скъп ток от юли заради инфлация. Преглед на националния печат

"Новинар": Бойко Борисов: Вероятно са "пробили" телефона на Танов

Премиерът Бойко Борисов заяви във вторник, че не е поръчвал подслушване, но повтори позицията си, че би било добре за българския избирател да бъдат контролирани управляващите. Според премиера прокуратурата трябва да се произнесе за записите на разговорите между шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и министрите и докато няма резултат не бива да се говори, че това са специални разузнавателни средства.       Вероятно са "пробили" телефона на Ваньо Танов и записите са манипулирани, каза още Борисов и настоя да бъдат огласени и записите с него - от РЗС твърдят, че разполагат с уличаващ запис на разговор между премиера и шефа на митниците. Премиерът определи като реклама за управлението на ГЕРБ огласените от РЗС стенограми от разговори на Танов с депутати от ГЕРБ.

„24 Часа": 5 бона гаранция за стрелец по таксиджия

"Васко, изправи глава, няма от какво да се срамуваш, спаси моя живот и своя." Така се обърна към съпруга си вчера в Софийския градски съд Росица Лингорска.
Зъботехникът Васил Лингорски на 8 януари простреля в рамото таксиджията Емил Денев. Прокуратурата е обвинила Лингорски в опит за предумишлено убийство. Има данни, че Лингорски е стрелял, но за опит за убийство е трудно да се говори, отсече съдът. Според магистратите не е изключено в хода на разследването да се установи, че зъботехникът е действал при неизбежна отбрана.
По време на разпита си Денев си признал, че карал без книжка, разказал и за случилото се: "Ударих го и той падна, вдигнах го и пак го ударих, той падна отново. Ритнах го веднъж. Тогава ми налетя жена му. Докато се борих с нея, той успя да стане, не знам откъде беше взел пистолет. Гръмна по мен и побягнах."


„Стандарт": Смешна глоба за смъртта на Гери

Здравният министър Стефан Константинов ще свали бялата престилка на доктора от ИСУЛ Михаил Маджунов. Изпълнителната агенция "Медицински одит" вече пише предложение до здравния шеф лекарските права на доктора да бъдат взети, докато не приключат всички проверки срещу него.
Експертите от агенцията са констатирали групи грешки на д-р Маджунов при лечението на 4-годишната Гергана Илиева, която почина след операция на сливици.
Момиченцето бе оперирано на 8 декември миналата година. "Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето от лекуващия му лекар д-р Михаил Маджунов при повторното му приемане в болница с усложнения на 15 декември 2010 г.", пише в одита на агенцията. Тогава д-р Маджунов самоволно и без знанието на шефа на отделението доц. Цоло Цолов е изписал Гери на 16 декември следобед, като й предписал антибиотик за вкъщи.

"Дума": По-скъп ток от юли заради инфлация

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) започна да подготвя потребителите за поскъпване на тока от юли 2011 г. Председателят на регулатора Ангел Семерджиев заяви вчера, че ако инфлацията за 2010 г. е 4-5 процента, тя ще трябва да се включи в новите тарифи, предаде Медиапул. Според данни на Националния статистически институт към ноември 2010 г. спрямо година по-рано инфлацията е 4.6 процента и ръстът й се ускорява.
Ще се въведе и добилата популярност такса "електромер", която ще се плаща независимо от това дали потребителят консумира ток или не и на която досега ДКЕВР се съпротивляваше.

Новинар": В Кости бранят животните с брадви и пушки

Животновъди от село Кости заплашиха, че ще бранят отглеждания от тях добитък с брадви и пушки. Във вторник ветеринари започнаха да умъртвяват всичките 780 чифтокопитни животни заради откритата зараза от шап. „Няма да си дам овцете, затворил съм ги в кошарата, трябва първо мен да убият", закани се един от стопаните от странджанското село.
Според жителите на селото това не е шап, а копитен гнилец, който се лекува само със син камък и една инжекция окситетрациклин. Животновъдите обвиниха шефа на местното горско стопанство, защото според тях още преди 50 дни по време на лов е било убито диво прасе, на което ноктите са били опадали. Но тогава не било съобщено на ветеринарната служба за опасността.

„Труд": Без леки мерки за „Килърите" Сумиста, Атмаджов, Вълев

Петър Атмаджов, задържан при операция „Килърите 2", остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, като потвърди решението на Шуменския окръжен съд и отказа мярката на Атмаджов да стане по-лека.
Петър Стоянов-Сумиста, Петър Атмаджов и великотърновският бизнесмен Георги Вълев са обвинени за участници в организиране на престъпна група. Те са помагачи и подбудители за убийствата на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.
По-рано днес Варненският апелативен съд отказа по-леки мерки за неотклонение и на Петър Стоянов - Сумиста, и на Георги Вълев. Мотивите са, че двамата могат да се укрият и да извършат ново престъпление.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини