Иззеха 706 литра оцветено гориво в Свиленград

706 литра оцветени горива са иззети при проведена съвместна специализирана операция на служители на ДАНС-Хасково и Митница Свиленград.

15 пластмасови туби от 30 л и 26 пластмасови бутилки с вместимост по 10 л, съдържащи оцветени в червено нефтопродукти с мирис на дизелово гориво били укрити в авторемонтна работилница в Свиленград. При проверката ползвателят на помещението не е представил документи за плащане или обезпечаване на акциз. Взети са проби за лабораторна експертиза. Работата по случая продължава.

При друга проверка на митничари от Свиленград в района на Харманли са намерени 16 530 л гориво, по документи дизелово, в две цистерни. Горивото е открито в района на пункт за смяна на масла, наложена е обезпечителна мярка докато се установи дали състава на откритото гориво отговаря на представените документи. Изпратени са проби за лабораторна експертиза. Работата по случая продължава, очаква се фирмата, стопанисваща обекта, да представи допълнителни документи.

За извършено деяние в Закона за акцизите и данъчните складове е предвидено наказание с глоба - за физическите лица, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци в двойния размер на дължимия акциз, но не по-малко от 1000 лв., а при повторно нарушение - не по-малко от 2000 лв., като стоките предмет на нарушение и средствата послужили за извършването му подлежат на отнемане в полза на държавата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини