Цветанов:Свършихме добра работата по убийството в Кърджали

Полицията си е свършила добре работата и безспорният извършител на двойното убийство в Кърджали е Джунейт Шефкет. Това се потвърждава от наложената безпрецедентна мярка за непълнолетен-задържане под стража от съда в Кърджали. Това заяви пред журналисти в областния град министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Съдът сметна, че доказателствата събрани от МВР са убедителни, подчерта шефът на вътрешното ведомство. Той каза още, че направените от него коментари, които разбуниха общественото мнение в Кърджали са били наложителни. Те е трябвало да успокоят хората в града и региона, че убиецът е заловен. Психолозите си казаха тежката дума за мотивите. Наше задължение бе да информираме обществеността, добави министърът.
Той оправда служителите на областната дирекция на МВР, които не даваха информация по случая с това, че обстоятелствата по убийството в първите дни след инцидента не са били ясни. Това е наложило мълчанието на ръководството на МВР в Кърджали. Новият директор Валери Баранов ще направи всичко възможно да имате информация по случая, каза Цветанов.

Той отказа да коментира изявленията на близките на Джунейт Шефкет, както и да разкрие подробности от провеждащото се разследване. Не потвърди нито отрече намереният нож да е свързан с убийството. Нямаше и дума за опроверженията, че младежът не е печелил от Еврофутбол и, че мотивът за голяма сума пари, предизвикала семейния раздор е сапунен мехур.

Георги Кулов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини