Данъчен рай за 13 бутика в центъра. Преглед на регионалния печат

"Новото мнозинство осигури данъчен рай за 13 бутика" съобщава във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Бутиците са в центъра пред Ески Джамия и са от така наречените "Вакъфски имоти". С решение на Обс, таксата смет за тях ще падне от 5 промила до 0.1 промил. Намалението е за всички имоти на законни църкви. В решението на Обс са посочени само православната, мюсюлманската и арменската, но има и други законни религии в Хасково, за които не е предвидена тази опция.

Впрочем данъчния рай ще стане факт ако решението мине. Както е известно, кметът го обжалва в съда, а докато той не се произнесе на трите си инстанцииостава старата такса смет.

"Златната кокошка в Баните ги снася на тъмно" Приходите от туризъм в Баните се очаква да скочат тройно с въвеждането на туристическия данък. Решението на местната община да го направи 60 стотинки на легло за еднозвездна вила и 2 лв за тризведен хотел, ще вкара доста от собствениците  в сивата икономика, предупреждават хотелиери.

"Смърт отложи за март фашинга на Езиковата". Смърта на 17 годишната Ани Боева, отложи за края на март Фашинга на ГПЧЕ "Асен Златаров" Миналия четвъртък ученичката на Езиковата се размаза с приятеля си Минко по пътя Хасково-Димитровград.

"Обс и кметовете без заплати, забавят ли бюджет 2011-та" водещо на страница 2-ра. Местната власт май ще си спести санкцията, защото проекто бюджета е внесен и ще се приема на сесията на 25-ти февруари.

"Слушат запис на обвинена в рекет хасковлийка" 55 годишната Добринка Христова май ще влиза в съда. Обвинената в рекет служителка на Екопрогрес е с почти завършено досъдебно производство. Телефонът и е изпратен в института по компютърни технологии на МВР. Там ще се прослушат записите които Христова е правила докато е работила в Екопрогрес.

"Погват фурни и мелници нощем" водещо в "Хасковска Марица". Досега РИОКОЗ нямаше правомощия да проверява нощем. Новата Агенция по храните обаче ще може да прави този тип проверки. Проблема е, че новата агенция все още не е окомплектована. Ще се проверява хляба защото държавата се чуди как при скока на зърно и брашно, хлябът си стои на същата цена. Подозренията са че го "помпат" с набухватели и добавки.

"Владиката донесе мощи на свети Харалампий в Черногорово". Пловдивският митрополит, отец Николай, донесе мощите на светеца в едноименния храм в димитровградското Черногорово. Празник има и хасковското Болярово, но за него няма мощи.

"1310 анкетьори атакуват домакинствата" От днес преброителите имат законното право да ви питат за всичко свързано с домакинството ви. Освен за доходите. Питат ли ви за доходи и спестявания-значи преброителят е менте. Не си давайте личната карта. Същевременно вие може да поискате такава на преборителя ако се усъмните в него.

"300-500 лв за нов касов апарат"-темата на броя. Търговците пак ще сменят фискалните устройства, този път за да ги следи НАП. Темата е развита на цялата 4-та страница.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини