Въвеждат три стандарта за хляб, преди да го поскъпнат. Преглед на националния печат

Бомба.

„Стандарт":

Каскет с бомба

Напоследък всеки четвъртък човек с каскет хвърляше властта в оркестъра с флашка. Вчера обаче вместо поредния скандален запис гръмна бомба. Самоделката потроши редакцията на вестник "Галерия". И вероятно стресна четиримата еврокомисари, които дойдоха в София. Тътенът от бомбата обаче удари най-много МВР шефа Цветан Цветанов. Опозицията веднага скочи да му иска оставката. И настоя спешно да разкрие кой е сложил бомбата. Според премиера Бойко Борисов обаче тя е дело на същите конспиратори, които бият журналисти и взривяват хора. В ГЕРБ пък се усъмниха, че кръгът на Алексей Петров сам е инсценирал атентата. Целта е да ни запушат устата след скандалните разкрития за властта, настояват от "Галерия".

Хляб.

„Труд":

Въвеждат три стандарта за хляба, щял да поскъпва още

Три различни стандарта ще гарантират качеството на белия, типовия и хляба "Добруджа". Прилагането им няма да е задължително за никой производител, но от земеделското министерство се заканиха, че няма да има компромиси относно качеството. Единствените съставки, които ще съдържа основният хранителен продукт у нас, ще са вода, брашно, мая и сол. В понеделник ще бъде сформиран експертен съвет, който да изготви различните стандарти. Успоредно с тези мерки държавата щяла строго да следи и качеството на суровините. Това стана ясно вчера след изявление на земеделския министър Мирослав Найденов.

Компенсации.

„Дума":

Еврокомисарят Джон Дали: ЕК ще компенсира България за шапа

Европейска комисията ще компенсира България за това, че е предприела необходимите мерки, за да контролира шапа. Еврокомисарят по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали е поддържал непрекъснат контакт с министъра на земеделието при възникването на проблема с шапа и е доволен от взаимодействието с българските власти. Това обясни след срещата си с премиера еврокомисар Дали. "Радвам се да видя, че България подхожда сериозно към здравеопазването и предприема конкретни стъпки за създаване на здравна система", отбеляза Дали и заяви още, че Агенцията за безопасност на храните, на чието откриване той присъства, е важна стъпка не само за България, но и за Европа, защото е важно за гражданите от единния пазар на храни и продукти да се осигури безопасността. Един проблем в дадена страна може да има сериозни икономически последици в цяла Европа, допълни еврокомисарят Дали и увери, че е доволен от реформите, които наблюдава в сферата на здравеопазването, и се надява напредъкът да продължи. ЕК ще помогне на България - на министрите на здравеопазването и на земеделието в техните усилия, обеща Джон Дали.

Електромобили.

„Новинар":

Трайков обеща помощ за електромобилите

Работна група към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще разработи мерки за развитие на електромобилите в България, съобщи министър Трайчо Трайков при откриването на конференцията "Електромобилите - предизвикателствата на новата мобилност". Той е категоричен, че правителствата и местните власти са длъжни да подпомогнат навлизането им на пазара, още повече че електромобилите допринасят за намаляването на въглеродните емисии и борбата с климатичните промени. Основните предизвикателства освен високата първоначална цена на е-колите е изграждането на зареждаща инфраструктура, увеличаването на пробега и намаляването на времето за зареждане. В момента електромобилите могат да изминават средно до 200 км с едно зареждане на батериите. Пълното зареждане отнема около 6 часа при мрежа от 220 волта.

Преброяване.

„Дума":

Почти половината българи се преброиха по интернет

Половин България се е преброила електронно, пресметнаха от НСИ. 3 100 023 души са участвали в интернет-преброяването, което е 41,2% от общото население на страната. Неочаквано голям е бил интересът към онлайн-анкетите. Най-много преброени са във възрастовата група 30-39 години - 17%. В градовете живеят 91 процента от предпочелите интернет, а едва 9 на сто са от селата. По области най-голяма е била активността в столицата - 68.7% от населението. Следват Варна - 54.3%, Габрово - 43.3%, Русе и Перник - 42.2%, Бургас - 42%. В 12 общини електронно се преброиха над 50% от хората. Това са Столичната община, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград, Божурище, Русе, Стара Загора, Добрич, Габрово, Враца, Велико Търново. Между 20 и 50% е преброеното население в 124 общини. Само в 41 общини преброените са под 10%. Вчера официално започна традиционното преброяване с преброители, които ще обикалят по домовете.

Джакпот.

„24 Часа":

Някой грабна 7-те милиона от тотото!

Рекордният тото джакпот от 7 071 231 лв. във второ теглене на играта 6/49 падна! Това съобщиха от Българския спортен тотализатор. Паднала се е само една шестица, което означава, че историческата сума ще прибере един-единствен късметлия.Той е от гр. Кубрат и улучи и шестте печеливши числа в 11 тираж на Български спортен тотализатор - 26, 43, 32, 27, 37, 25. Късметлията е играл с обикновен фиш за 2.80 лева.Кандидатите да спечелят най-големия джакпот в цялата история на Българския спортен тотализатор са пуснали 1 314 631 фиша, постъпленията от които са 3 770 543 лв.Атрактивна бе и сумата, натрупана в първото теглене на играта - 1 345 769 лв. Тя също бе спечелена от един късметлия от гр. Сунгурларе, попълнил печелившата комбинация във фиша си - 7, 10, 21, 34, 37, 38. Той е играл с фиш за 3.20 лева с 4 обикновени комбинации и 5 комбинации за Тото Джокер.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини