Замразиха ремонти на пътища до пролетта

Ремонтът и рехабилитацията на всички пътища, които се финансират по първия етап на ОПРР, са замразени до пролетта. Причината е, че при лошо време не можем да гарантираме качеството на шосетата, обясни членът на УС на пътната агенция Лазар Лазаров, предаде АСН.

Работата по отсечките ще се поднови, след като 10 дни среднодневната температура е 5 градуса. Работата продължава само по столичната южна дъга, уточни шефът на АПИ Божидар Йотов.

От началото на годината един от тримата членове в УС на агенцията - Клаус-Дитер Щоле, е освободен след изтичане на договора му. Строителният министър Росен Плевнелиев трябва да реши кой да заеме поста.

Страната ни се е отказала от 3 от проектите, които трябваше да се финансират със заем от Световната банка. Няма да бъдат ремонтирани Върбишкият проход, Чирпан-Зетьово и областен път край Перник. За година от АПИ са развалени неизгодни договори или такива, за които не е имало осигурено финансиране, за 137 млн. лв., и са договорени еднакви цени за поддръжка на шосетата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини