Разстрел за съдия. Преглед на националния печат

"Труд": Алексей Петров: Подозирам участие на Борисов в атентата срещу мен

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров изрази мнение, че в атентата срещу него през 2002 г. участие е имал премиерът Бойко Борисов.

Софийски апелативен съд потвърди днес мярката за неотклонение на сочения за лидер на "Октопод" - подписка. Решението е окончателно. Прокуратурата поиска за Алексей Петров мярка домашен арест или рекордната парична гаранция от 1 684 628,50 лева.

„Бях арестуван без никакви доказателства и целта на ареста беше евентуално с натиск върху свидетели по-късно нещо да се намери по някакъв начин и да бъда осъден, макар и служебно. Оказа се, че след една година не успяха да намерят абсолютно нищо срещу мен и се наложи да се обърнат към архивите, където има следи за гражданските ми взаимоотношения от 1997 и 2000 г. Решиха да ги изопачат, изфабрикуваха доказателства или по-скоро лъжедоказателства и аз една година стоях в ареста", смята Петров.

"Монитор": Преди побоя на журналиста Огнян Стефанов Трактора гостувал на Първанов на „Дондуков"

Соченият за глава на Октопода Алексей Петров-Трактора и президентът Георги Първанов са се срещали на „Дондуков" 2 непосредствено преди побоя над журналиста Огнян Стефанов. Разкритието за спявката, на която присъствал и спряганият за основен спонсор на БСП бизнесмен Петър Манджуков, направи потърпевшият от саморазправата в ефира на ТВ7 вчера. Стефанов, който беше пребит брутално с чукове, получил потвърждение на информацията от 4-5 източници.

Искам да се знае, че президентът е имал такива срещи - с Алексей Петров и други хора от този кръг, разкри той. Журналистът не се съмнявал ни най-малко, че нападението е свързано с публикациите му в сайта „Опасните". Той смята, че кръгът, който е организирал побоя, не решава проблемите си по такъв начин за сефте.

"Стандарт": Разстрел за съдия

Съдия се размина на косъм от разстрел. Известен русенски наркобос бе закопчан от полицията вчера, минути преди да дръпне спусъка срещу Десислав Любомиров от Софийски градски съд. Това научи "Стандарт" от топченгета. Бандитът имал стари сметки за уреждане с магистрата, след като получил от него тежка осъдителна присъда. Капанът щракнал след месеци наблюдение. В "Криминална полиция" получили сигнала за готвения разстрел от къртица в ъндърграунда, която трябвало да помага на наркобоса за мократа поръчка. Потенциалният убиец наел квартира на стотина метра от жилището на семейство Любомирови. Стриктно проучвал навиците на мишената си. Полицаите били готови да го закопчаят преди седмица. Но прокуратурата поискала още доказателства. Любомиров бил поставен под денонощна охрана.

"Новинар": 63 агенти на ДС в митниците

63 са митничарите, които са били агенти на бившата Държавна сигурност. Това оповести Комисията по досиетата. Проверени били общо 907 души от Агенция „Митници". Само 52 не минали през проверка, защото са родени след 1973 година, а други 11 са починали. Сред разкритите агенти е и шефът на митниците Ваньо Танов, която комисията обяви още през пролетта на миналата година.

"Сега": ЕК иска гаранции срещу незаконно подслушване

Управляващите трябва да дадат гаранции, че специалните разузнавателни средства се използват по предназначение. Притеснителна е възможността дела за конфискация да тръгват по анонимни скандали, както предвижда проектът за нов закон "Кушлев". Ключово назначение в съдебната власт е направено без достатъчно прозрачност. Реформите в МВР и митниците са успешни.

Това са част от заключенията на междинния доклад на Европейската комисия за България, който трябва да бъде представен в петък, научи "Сега" от източник, запознат с черновата на документа. Докладът е кратък - под 5 страници. Той показва оценката на експертите по т.нар. специален "механизъм за сътрудничество и проверка", въведен, за да се помогне за решаване на проблемите в борбата с организираната престъпност, корупцията и съдебната реформа. В него има предимно констатации на експерти.

"Монитор": Карат работници да лъжат, че вземат заплати

Работодатели принуждават своите работници да се подписват на ведомости за заплати, които в действителност не са изплатени. Това предупреди вчера социалният министър Тотю Младенов.

Така при внезапна проверка трудовите инспектори не откриват нередности и съответно не могат да глобяват собствениците.

Масирана проверка на Главна инспекция по труда в края на миналата година разкри, че 72 от фирмите, които особено дълго не са се разплащали със своите служители, са „спестили" заплати за 19 млн. лв. Тогава се разбра, че над 1500 човека са останали без възнаграждения над 3 месеца, въпреки че се трудят честно и почтено. В две-три от предприятията заплатите са бавени повече от година. Това създава реална заплаха за здравето и дори за живота на работниците, коментира социалният министър Тотю Младенов.

"Труд": Лазар рони сълзи, закован с ДНК

Индивидуалният ДНК профил на Лазар Колев съвпада с този от материала под ноктите на Росица Белнейска, а игрек-профилът - с този от вагиналната натривка на Христина." Това заяви пред Окръжния съд в Пазарджик Иван Иванов, бивш директор на ДНК лабораторията на Националния институт по криминалистика и криминология. Вероятността ДНК да не е на обвинения за убийството на сестри Белнейски била в съотношение 1:48 192 000 000 000. Това съобщава кореспондентът на "Труд" от Пазарджик Митко Начев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини