Русенец подготвял убийството на столичен съдия

Полицията е задържала русенеца Симеон Симеонов за подготвяно убийство на съдията от Софийски градски съд Десислав Любомиров. Симеонов е задържан вчера и му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа.

Директорът на Главна дирекция „Криминална полиция” старши комисар Ангел Антонов съобщи днес, че полицията е получена информация от ОД МВР Русе за подготвяни действия „застрашаващи живота и здравето” на съдията.

Данните до момента сочат, че Симеонов е подготвял убийството на съдията, а като преки извършители на деяние се сочат две други лица, които са неизвестни засега. Симеонов е имал намерение да напусне територията на България и да се установи в Южна Африка, след което двете лица щели да предприемат действия спрямо Любомиров, предаде Фокус.

"Тези действия ние смятаме, че са акт за отмъщение по повод постановена от Любомиров осъдителна присъда в качеството му на съдия в Окръжен съд Русе, по отношение на членовете на организирана престъпна група, сред които е и Симеон Ангелов Симеонов. Поръчката е дадена от Пламен Кунчев и Станимир Стоименов – двамата са обявени за общодържавно издирване и в момента са в ЮАР с фалшиви документи за самоличност. Двамата също са членове на тази група, осъдена от съдията Любомиров", каза старши комисар Ангел Антонов.

Образувано е досъдебно производство - дознание срещу Симеон Симеонов, затова, че на неустановена дата в периода месец октомври 2010 – месец януари 2011 г. е извършил действия по приготвяне на убийството на Любомиров – престъпление по чл. 117, ал. 1 от НК.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини