Две села на сухо от 4 дни заради ВиК-аварии

Дядо Пеньо с надежда гледа чешмата в двора си. Не пускаше

Хасковските села Войводово и Орлово бяха без вода от събота до днес, заради непрекъснати аварии по ВиК мрежата. В рамките на няколко дни имаше 6 пробива на старите етернитови тръби, отчете начаникът на район „селски“ към Хасково Тошко Ангелов. Днес следобед бе отстранена и последната, и всички във Вик палеха свещи, да не гръмне още нещо.

Сигналът за безводието бе подаден от войводовци, уплашени от падналия сняг. В писмо до редакционната ни поща, хората се опасяваха, че ремонтът на авариралия водопровод ще бъде замразен до оправянето на времето. Както се оказа снегът не спря „водните“. Два екипа на хасковското дружество копаеха и днес и в ранният следобед, докладваха на кмета Димчо Попов, че водата тръгва.

Новината зарадва дядо Пеньо който посегна към чешмичката на двора. Уви, както и в последните 4 дни тя беше суха. По тръбите се подавало минимално налягане, за да не гръмне още някоя. До идването на живителната течност, дядото пое отново към близкия магазин. Войводовци направили добри обороти през последните дни от покупки на минерална вода.

„Нищо не мога да кажа за ВиК-то. Работят момчетата“ защити ги кметът Димчо Попов. Причината за безводието, според него е в 42 годишният водопровод, който давал фира при всеки повод, зиме или лете. Трябвало само да се подменят 400 метра тръби. Естествено, „водните“ нямат финанси за това.

Съвсем по добросъседски, 4 дни без вода стоя и село Орлово, на няколко километра от Войводово. Двете села се захранват от един и същ водоизточник.

Г.Христов

Кмета Димчо Попов защити ВиК
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини