50 джипита правят денонощен кабинет във Военна. Преглед на регионалния печат

"52 джипита с неотложен кабинет във Военна" информира в челно заглавие вестник "Новинар Юг". В кабинета ще се дават 24 часови дежурства. През деня ще работят двама лекари, през ноща 1. Всъщност кабинетите са два и са оборудвани с манипулационна. Те са в изпълнение на изискванията на всеки 50 хиляди души да има кабинет, който да обгрижва денонощно. Там обаче ще се лекуват само инфекции, леки заболявания и травми. Всякакви животоспасяващи интервенции ще се правят в Спешна Помощ. В неотложният кабинет ще се оказва помощ САМО на здравно осигурените лица, предупреждава шефът на общопрактикуващите лекари в Хасково д-р Николай Николов.

"2 дами пушат скъпо-50 лв за цигара". Никотиновата полиция се захвана и с гражданите, не само със заведенията. Една жена пушела в хотел въпреки изричните табели, че пушенето е забранено. Друга запалила в заведение в покрития пазар над реката. Нямало пепелници, пушенето било забранено. В такъв случай-отговорноста не е на кафенето, а на гражданина, обяснява шефът на Никотиновата полиция д-р Иван Александров. Глобата за физически лица е  50 лв. Първия път.

"Хасковлии крадат знаци за да паркират". Подкрепено със снимка, заглавието на първа страница дава добра идея. Съграждани свиват знака "забранено паркирането" и на спокойствие могат да си оставят колата без да се опасяват че паяка ще ги вдигне.  Началникът на Екопрогрес Коста Сарджев се оплаква, че от началото на годината подменили 60 знака. Сега били заети с чистене на снега и знаците още по-масово започнали да чезнат.

"Вчера сняг, днес поледица" Справка със синоптиците, които предсказват застудяване. Плюс вчерашната киша, означава поледица. Засега няма, но никога не е късно.

"Дедесарки жалят условни присъди по дело за 1.9 млн лева.", водещо на страница трета. Това дело може би е  

аналогично с течащото в момента разследване за корупция, по което бяха закачени СРС-та на шефа на митницата Ваньо Танов, подозира вестник "Новинар юг". И питали даже Иван Петров, който нито потвърдил нито отрекъл догадката. Това е новината вкратце.

"4 акта за смърта на електротехник" , водещо на страница 2-ра. След едноседмично умуване, Инспекцията по труда и НОИ стигнаха до извода защо е загинал електротехника "Алайънс уан тобако". Бил без каска и предпазен колан. Сиреч той си е виновен. Фирмата ще бъде глобена, защо не направила писмен инструктаж по безопасност, който да е разписан от работника и защото не са били обезопасени отворите на тавана, през които е паднал работника.

"Областният оспорва капиталовите разходи на Хасково" заглавие над главата на "Хасковска Марица". Румен Данев връща в общинския съвет за прегласуване приетият в края на януари отчет за капиталовите разходи на общината. С него постфактум се узаконяват прехвърлянето на пари от едно бюджетно перо на друго-в случая от ремонта на пътя Малево-Елена за ремонт на хасковски улици. Някои от опозицията се бяха заканили заради това да вкарват кмета Иванов в прокуратурата. Но Обс взе че узакони тази врътка. И понеже областният тук е от опозицията/на местно ниво, иначе ГЕРБ си управляват/, Данев връща докладната. Мотивите са...весели. Емил Георгиев предложил докладната да се прегласува, без ПЪРВО да оспори изрично резултата от предишното гласуване на докладната. Съветникът Красен Ангелов пък в този момент се осмелил да иска почивка. И видиш ли председателят на Обс Делян Делчев дал 10 минутна такава, с молба съветниците да си помислят какви ги вършат. Нямал право да дава почивка, режимът бил на гласуване.  Добре дошли за опозицията процедурни нарушения.

Водещо заглавие: "Пътят за къщата на кмета лъснат още призори". Екип на вестника щателно изследвал трасето до язовир "Клокотница" да види дали е почистен пътя на кмета. Почистен е. Още призори. За това пък града не е почистен, констатира "Марица". А там където се чисти, се прави от стари руски машини. Новината вкратце, която иначе е разточително развивана на две страници.

По интересна е снимката отдолу. На нея се вижда паяк който вдига автомобил пред първа поликлиника. Возилото е било паркирано на място за инвалиди. Пред поликлиниката обаче няма никакъв паркинг, а не е необходимо да си инвалид, за да имаш нужда от кола когато си болен. Паркинг няма но има таксиметрова пиаца.  По хасковски.

Минерални бани прие бюджет от 4 млн. 136 398 лв за 2011-та. На сесията се чуха интересни предложения. Центърът на общината от Минерални бани да се премести в Караманци, защото само там се правело нещо. Тази година например ще се ремонтира киносалона с 25 хиляди лева. Миналата година се правеше тенис корт.  Селата в тази община имат абсолютен превес в бюджета. Подробности на цялата страница 4-та.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини