Хасково отглежда бъдеща олимпийска надежда в джудото

Радо Марков/горе/ във вихъра си

Радослав Марков е олимпийската надежда за медал на българското джудо. Това стана факт след като вчера състезателят на треньора Продан Проданов спечели първото място на държавното първенство по джудо за младежи до 23 годишна възраст, което се провежда под мотото“олимпийски надежда“. Подобни турнири в повечето спортове има в цяла Европа, на които се открояват състезателите, които ще бъдат подпомагани за следващия олимпийски цикъл. За олимпиадата в Лондон догодина, Радо ще е още много млад-не навършил 22 години. През следващата обаче ще се разчита той да донесе медал за страната ни.

На турнира в столицата през почивните дни, Радо помете татамито със съперниците си в категория 60 кг. Той последователно тръшна 4-ма със Ипон/ еквивалента на туш в борбата/ а на финала след тежка битка победи пловдивчанина Борислав Янакиев с „Юко“.

Това е втори пореден отличен резултат за Марков след като в шампионата на България за мъже в началото на март, завоюва сребърен медал. Първенството, което бе отново в столицата, бе квалификация за националния отбор за Лондон 2012. Радо смачка всички до финала където отстъпи едва-едва на титуляра в националния отбор Яни Герчев.

Успехът за хасковското джудо подплати и Християн Христозов в категория до 55 кг. Той стана шампион на България на държавното първенство до 20 години. Школата ни продължава да държи традицията-всички леки категории в родната борба и джудо да са на местни момчета, обобщи треньорът Продан Проданов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини