РЗС излезе с предложение към сините и жълтите

В официално съобщение днес РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да дадат ясен политически знак на тема: „Президентски избори` 2011”. Според партията ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т. е. предварително са се договорили.

РЗС припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово преди по-малко от година. Според тях съществува вероятност сините и жълтите да не са си направили съответните изводи от вота в един от големите традиционно десни български градове.

Резултатите от изборите тогава бяха следните: 1.ГЕРБ (с официалната подкрепа на ДПС) – 57.38%, 2.БСП – 16.51%, 3.РЗС – 10.49%, 4.Синята коалиция (СДС, ДСБ, ВМРО, ЕНП, Гергьовден, Обединени земеделци, Българска социал-демократическа партия и Радикалдемократическа партия) – 8.42%, 5.Атака – 3.38%, 6.НДСВ – 2.94%.

"Тези резултати са тенденция и солиден индикатор за настроенията в обществото. Да не забравяме, че по време на кампанията за частичния местен вот в Габрово управляващата партия бе на върха на политическата си слава. Сега доверието в Цветанов, Борисов и ПП ГЕРБ се е стопило и продължава да пада стремглаво", се казва още в съобщението.

От РЗС не възнамеряват да оставят българското обществото без алтернатива на сегашното статукво и апелират националните ръководства на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини