Семейство увисна на бесилото заради дългове

Двойна смърт втрещи Враца. На тавана в жилищния блок, в който живеят на централния булевард "Никола Войводов", са открити обесени 53-годишната Дицка и съпругът й Борис Йорданови. "Бяха затънали в дългове не само към банки, но и към съседи и приятели", разкриват бизнесмени. Жената имала счетоводна къща и е въртяла сметките на десетки фирми, доктори и занаятчии, съобщи АСН.

Мъжът пък е едноличен търговец и доскоро имал хранителен магазин до автогарата, но го продал заради борчовете. Сега две от продавачките тъгуват за смъртта на семейството, в същото време си скубят косите. Жените са теглили два заема от 4500 и 7600 лева за бившия си собственик и сега ще трябва да изплащат кредитите. В последно време Борис опитвал да спасява положението си с ателие за ремонт на водни помпи, но клиенти почти не се намирали.

Двамата са обмислили и планирали добре самоубийствата. Те се обадили на синовете си Десислав и Ангел, които живеят в столицата, да се приберат спешно. В апартамента младите мъже намерили предсмъртно писмо, в което родителите им искали прошка и разкривали мотивите за фаталното си решение. В него се казва, че когато го четат, те вече нямало да са сред живите и че ще намерят телата им на тавана. Самоубийците дори били приготвили всичко за погребенията си.

"Бяха много добри и сърдечни хора, но дълговете ги притиснаха до стената", разказват в квартала. По непотвърдена официална информация двамата теглили големи кредити за адвокатски хонорари. Парите били нужни за защитата на сина им Десислав, който предизвикал тежка катастрофа. Самоубийците имат и две внучета - момченца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини