Медицинският колеж в Хасково отваря отново наесен

Фани Христова

Ще направим всичко възможно още през следващата учебна година Медицинският колеж в Хасково отново да заработи и да приема студенти. Това заяви на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ Фани Христова. Тя бе сред инциаторите на възстановяването на учебното заведение. Комисията по акредитация е дала положително становище, разговарях с министрите на здравеопазването и на образованието, те гарантират, че бързо ще придвижат нещата, допълни Фани Христова.

Тя уточни, че процедурата е тромава и сложна, но се нае да помогне за бързото придвижване на въпроса. След съгласувателните процедури с двете министерства следва разглеждане в парламентарни комисии и гласуване в пленарна зала.

Приемам твърде лично въпроса с възстановяването на медицинския колеж, защото съм и бивш преподавател в него, призна Христова. По думите й ако успеят за началото на следващата учебна година да узаконят възстановяването на колежа, това ще е голям успех за нея. Филиалът на Тракийския университет ще се бори за разкриване на студентски 200 места.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини