Ремонтират и училището в Крепост с пари от Японското правителство?

Училище "Хр.Ботев " в село Крепост може да бъде ремонтирано с пари от Япоското правителство

С два проекта, евентуално финансирани от Японското правителство има намерение да кандидаства община Димитровград през тази година. Става дума за ремонт на сградата на училището в село Крепост и осигуряване на средства за закупуване на медицинска ренгенова апаратура за МБАЛ"Св.Екатерина". Предложението прави в докладни записки кметът Стефан Димитров, а те ще бъдат разгледани на утрешната редовна сесия на Общинския съвет.

Градоначалникът обяснява, че от март тази година е стартирала втората процедура за набирането на проекти със социална насоченост за безвъзмездно финансиране от правителството на Япония. Ще бъдат финансирани проекти от 100 000 до 300 000 лв. без ДДС, то се поема от бенефициентите. Бюджетът на общината и делегирания бюджет на училището в Крепост е недостатъчен за ремонта, смята кметът. 

Същото се отнася и за димитровградската болница, която в момента не може да си позволи закупуването на компютърен томограф /скенер/ от които има нужда. За да кандидаства тукашната администрация по двата проекта последната дума имат Общинските съветници на априлското заседание утре.

С финансовата помощ от Япония вече бе договорен ремонтът на кухненския блок в ОДЗ" д-р Теньо Стоилов" в Меричлери, където бяха отпуснати 35 319 евро.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини