ГЕРБ без коалиции за местните избори. Преглед на националния печат

"24 часа":

Цветанов: ГЕРБ без коалиции на изборите

ГЕРБ ще участва самостоятелно на изборите в големите градове на страната и ще издига собствени кандидати. Това заяви в Каварна вицепремиерът и ръководител на изборния щаб на партията Цветан Цветанов, съобщи агенция „Фокус". Според Цветанов успешният модел за партията е самостоятелният и най- добър резултат се постига без да участва в каквато й да е конфигурации с други партии. По отношение на малките населени места управляващата партия ще направи анализи и преценки, възможни са компромиси, но и там ще се залага на некоалиране. „Програма минимум", която са си поставили от ГЕРБ е постигането на резултата от 2007 и 2009 година. Вътрешният министър припомни, че тогава в 9 големи общини ГЕРБ спечели изборите, в 10-та община бе в коалиция с ВМРО в Пловдив.

"Стандарт":

Война на лозунгите между ГЕРБ и БСП

Тръгна предизборна война на лозунгите. ГЕРБ и БСП преплетоха шпаги кой е по-добър в измислянето на мото на кампанията за президент. Премиерът Бойко Борисов повлече крак, след като на последното заседание на кабинета обяви, че си е харесал лозунга "Върху пепелта на тройната коалиция строим магистрали". Думите му предизвикаха светкавична реакция от социалистите. Ние можем да отговорим с "ГЕРБ ще ни дишат пепелта", отговори червената депутатка Корнелия Нинова. "Към това, което съм казал, може с пълна сила да се добави "Само пепел остава след тях", продължи пред "Стандарт" изречението си вчера Борисов. "Рано е да се вади слоган за вота", коментира вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Той допълни, че мотото за вота задължително ще е позитивно.

"Труд":

Ахмед Доган: Ако Борисов е кандидат за президент, значи бяга

Ахмед Доган бе изненадан от журналисти в лобито на сливенския хотел "Спорт палас". Политикът бе кум на скулптора Сейфетин Шекеров и невестата му Надежда. Творби на Шекеров притежават бившите премиери Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Сватбата бе на 7 май вечерта в ресторанта на хотела, собственост на кмета Йордан Лечков. Сейфетин и Надежда се познавали от години. Но сега дошъл моментът да скрепят връзката си. Булката била също от Сливен, студентка в Нов български университет. Близките казват, че били поласкани от честта, която Доган и жената до него Алтен Алиева им оказали, приемайки да кумуват. Доган дошъл 45 минути преди тържеството и седнал да пие кафе. Тогава се появили и репортерите. Лидерът на ДПС ги покани и отговори на въпросите им.

- Има ли друг вариант министър-председателят Бойко Борисов освен да се кандидатира за президент, г-н Доган?

- Няма. Но това за мен означава началото на края и го приемам като бягство от отговорност. Параметрите, които дават отговорности на президента, са представителни.

Предложение

"Стандарт":

Искаме осми смъртен грях

Нов смъртен грях предложи на папа Бенедикт XVI председателят на клуб "Родопско здраве" д-р Тотко Найденов. Нашенецът написал писмо до главата на римокатолическата църква. В него той настоява към 7-те смъртни гряха, посочени от папа Григорий Велики в далечната 590 г., да се прибави още един - неблагодарността към някого, който ти е сторил добро. Ако папата благослови идеята, хорските грехове ще станат 8 - гордост, завист, гняв, леност, алчност, лакомия, похот и неблагодарност. Все още нямам отговор от администрацията на Бенедикт XVI, каза д-р Найденов. Той уточни, че в предложението му е залегнало алчността и лакомията да се слеят в един грях, за да се запази библейското число 7. Д-р Найденов предлага да се приемат и 7 здравни прегрешения. Това са тютюнопушене, стресово поведение, нездравословно хранене, затлъстяване, обездвижване, злоупотреба с алкохол и употреба на наркотици.

Потребители

"Труд":

Продават ни въздух

Голям пакет с малко съдържание! Това е новата схема за заблуда на клиентите, с която компаниите за потребителски стоки подлъгват клиентите. Това обявиха от Германската служба за защита на потребителите, базирана в Хамбург. Ведомството е направило проверка на тридесетина потребителски продукта и достигнало до шокиращи изводи. Производителите масово пълнели опаковките с... въздух. Процентното съдържание на кислорода варирало от над 30 процента до 90 на сто от общия обем на разфасовката. Измамата е особено популярна за хранителните продукти, но нарушения са открити и при хигиенни и перилни препарати. С раздутия пакет фирмите трупат печалби за сметка на заблудените граждани, категорични са от Службата за защита на потребителите в Хамбург.

Море за пенсионери

"24 часа":

Пенсионери на море за 15 лева на ден

Специални цени за пенсионери обявиха хотелиери по Южното Черноморие, за да запълнят леглата си в началото на лятото и есента. Хората над 55-годишна възраст могат да почиват срещу 15 лв. на ден с включена храна на база ол инклузив в тризвезден хотел. Ако не желаят да ядат в хотела, предложението пък е 8 лв. за нощувка. Пакетите са наречени "Сребърен" и "Златен". Тези цени са за легло в двойна стая, за единична се доплащат 5 лв. Условието за ползване на специалните цени е почивката на хората в златната възраст да продължи поне 7 нощувки и да е в периода до средата на юни или след 10 септември.  

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини