Посрещаме кубинския посланник днес

На официално посещение в Димитровград днес пристига Нейно Превъзходителство Тересита Камачо – посланик на Република Куба в България. От 11,00 часа тя ще има среща с ръководството на тукашната администрация. Предвидено е откриване на турнир по стрийтбол в ПМГ "Ив.Вазов", както и посещение на "Неохим". След това дипломатът ще разгледа националната обсерватория и планетариум „Джордано Бруно”, Дом-музей „Пеньо Пенев”, Исторически музей.

Терасита Камачо ще се срещне с граждани и обществеността на Димитровград от 17,00 часа  в Градска библиотека „Пеньо Пенев”  гласи официалната програма.

Кубинката посещава за втори път Димитровград. През 1996 година тя бе тук по покана на лидера на БКП в града Димитър Гигов.

За втори път Терасита Камачо  е начело на кубинската мисия у нас. Първият път бе посланик от 1994 до 2001 година. Доскоро представляваше Острова в Казахстан и след десетгодишно прекъсване, отново се завърна в България и ще гостува на града ни. Тя е преводачката на двете срещи между Фидел Кастро и Тодор Живков. Връзката й със страната ни е дълбока – първият й съпруг е българин. Сегашният спътник в живота на г-жа Камачо е търговско аташе.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини