Данев сдаде областта на Узунова

Досегашният областен управител Румен Данев официално сдаде поста си на новия губернатор Ирена Узунова днес. Да покажат своята подкрепа на площад „Свобода“ дойдоха и депутатите Иво Димов и Фани Христова.

Пред журналисти бившият вече губернатор очерта недовършените задачи, с които се бе наела неговата администрация – прехвърлянето на собствеността на ПМГ на община Хасково, процедурата по отчуждаване на имоти по трасето на международния път през Симеоновград, изграждането на регионалните сметища.

„Изборът на новият областен управител е добър“, каза още Данев. Той допълни, че се надява Узунова да продължи започнатото по негово време.

Ирена Узунова пък очерта основните приоритети в бъдещата си работа – намиране на пресечната точка между интересите на държавата и на местните общини. „Две общини в областта – Свиленград и Димитровград, получиха етикет за добро управление от Съвета на Европа. Ще направя всичко възможно това да се случи и в останалите общини на областта“, каза тя.

Народният представител Фани Христова пък обяви, че с колегата си Иво Димов са дошли да покажат своята подкрепа и за двамата. За Ирена Узунова като областен управител, и за Румен Данев, който стана депутат само преди седмица. От думите й стана ясно, че Данев ще заеме мястото на Делян Добрев в Икономическата комисия в парламента.

Haskovo.net припомня, че рокадите се наложиха след като Делян Добрев бе назначен за заместник министър на икономиката и енергетиката и напусна Народното събрание.

Тодор Кръшков

Фани Христова, Румен Данев, Ирена Узунова, Иво Димов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини