Пропада пазарлък с азерските щанги

Пропадна пазарлъкът с азерската федерация по вдигане на тежести за Боянка Костова и останалите български щангисти. Оказа се, че централата ни няма лев в касата. Затова Неделчо Колев не разреши на нито един да вдига за чуждата държава в очакване азерите да предложат много пари. В София пристигна висш функционер на тамошната централа, който да преговаря за правата на щангистите, но предложени от него бяха само лагери и уреди. Така екснационалите ни остават без права за игрите в Лондон 2012 и за следващите в Рио 2016.
Продължава да е в сила обаче офертата към Боянка Костова да се върне в родния тим и да участва на световното в Париж през ноември. Тя тренира в Асеновград с Лъчезар Кишкилов.

"Съжалявам за Боянка Костова. Треньорът й Лъчезар Кишкилов ми беше обещал, че няма да ходят никъде, но точно когато федерацията получи лиценз, той замина за Азарбейджан. Трябва федерацията ни да поиска солиден трансфер за нея. Ако азерите откажат да платят, на Костова ще й спрат състезателните права за няколко години". Това заяви на пресконференция в столицата Кристиана Колева, която беше отново назначена за треньор на женския ни национален отбор по щанги.

Боянка Костова е почетен гражданин на Асеновград от есента на 2010 г. Тогава кметът Христо Грудев й връчи званието на специална церемония. Поводът за удостояването на Костова бе спечелването на златен медал от първите Младежки Олимпийски игри в Сингапур. През 2009 г. щангистката триумфира в категорията си до 53 кг и на Световното първенство за девойки в Тайланд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини