Бойко Борисов: 16 юни да бъде обявен за ден на национален траур

Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов предложи утрешният ден - 16 юни да бъде обявен за ден на национален траур заради трагичния инцидент на автомагистрала "Тракия". "Изказвам съболезнования за загиналите и на близките им”, заяви пред журналисти министър-председателят „Колегите от МВР работят, за да установят причината и съжалявам, че тя съвпада с нещо толкова добро, което прави министър Дончев”, каза премиерът. Пресконференцията в Министерски съвет е по повод официалния старт на електронните услуги в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България.
"Изключително тежък инцидент. Съболезнования на всички близки на загиналите в това тежко пътнотранспортно произшествие", каза от своя страна министър Цветанов. „В момента, в който бъде установена самоличността на загиналите, ще бъдат ангажирани областните дирекции на МВР в страната, за да се уведомят първо близките. Информация относно самоличността на загиналите няма да бъде съобщавана на медиите, защото смятам, че е коректно първо близките да бъдат запознати и да бъде направено съответното разпознаване на жертвите”, категоричен бе вътрешният министър.
Девет души загинаха при изключително тежката катастрофа, станала час след полунощ днес на автомагистрала "Тракия". Двама са в кома в изключително тежко състояние. 16 души са ранени. Една от починалите е говорителката на Областната дирекция на полицията в Стара Загора Йонка Димитрова. В автобуса е имало 26 пътника.
Освен на телефон 112, са обявени два телефона за информация в областната дирекция на МВР в Пловдив - 032 932 280 и 032 932 281.
Към момента има само хипотези за причината за тежката катастрофа. В момента се прави оглед на мястото. Назначени са експертизи.
Източник: Фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини