Кметът Грудев с покана за прием в посолството на САЩ

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев е сред поканените от посланика на САЩ у нас - Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик, на приема за Деня на независимостта. Приемът се организира в дипломатическата мисия по повод 235-та годишнина от подписването на Декларация за независимост и националния празник на САЩ.

На 4 юли 1776 година във Филаделфия на конгрес с участието на тринадесет колонии е подписана американската Декларация за независимост, подготвена от Томас Джеферсън. От тогава денят се отбелязва като Ден на независимостта на САЩ.

Съединени американски щати се състоят от три несвързани помежду си части, като основната континентална част е с площ 7 825.2 хил. кв. км. Населението е 281 милиона жители и от 1990 г. до 2000 г. е нараснало с 33 милиона души. Столицата на САЩ е Вашингтон. Административно страната е разделена на 50 щата и 1 столичен федерален окръг.

Начело на федеративната република стои президент, избиран за 4 години. Основният документ е действащата от 1787 г. конституция. Законодателната власт в САЩ е ръцете на конгреса, съставен от две палати - Сенат и Палата на представителите.

Годишно страната се посещава от около 36 млн. туристи (без Хавай), носещи приходи в размер на 55 милиарда долара.

Приемът в посолството на САЩ в София ще се състои на 28 юни

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини