КЦМ – една фамилия, която знае как да работи и как да се весели

Фирменият празник на КЦМ се провежда по традиция всяка година. Миналата и тази също не правят изключение

Хладно утро, към полите на Родопите пъплят автобуси и коли, чистият въздух е наситен и с предчувствие за празник. Традицията оживява - 25 години поред поляната пред профилакториума в местността Копривките оживява със семействата на работещите в Комбината за цветни метали. Поводът е голямата и задружна фамилия на КЦМ да празнува заедно.

Доц. д-р инж. Никола Добрев даде началото на празника с обръщение към фамилията на КЦМ. Заедно с инж. Ст. Пехливанов връчиха награди за пенсионерите с над 20 години стаж.

Специални гости на тазгодишния празник бяха невероятният водещ и маг Боби шоу, носителката на Гран при за илюзия Шехеразада и клоунът - маг доктор Джекил. С много усмивки и настроение те отведоха малчуганите в света на магичното изкуство. За всички КЦМ осигури много награди. После дойде редът на поздравите за работещите в комбината. 

В другия край на поляната течеше спортната програма. Във футболния мач - традиция за този фестивал, участваха звездите на трите пловдивски гранда - “Ботев”, “Локомотив” и “Марица”, и сборен отбор на КЦМ 2000 Груп, спортна стрелба и блиц турнир шах с балканския шампион за юноши и шампион на България за деца - Виктория Радева.

Връчени бяха наградите и от обявения преди 3 месеца конкурс за детска рисунка “Комбинатът на моите родители”, обявен за децата от Асеновград, Куклен и Пловдив, награди имаше и за победителите от комбинатските първенства по футбол, тенис на корт, тенис на маса, бридж, спортна стрелба.

За фамилията на КЦМ имаше празничен обяд, кръшни хора, които реално показаха единността на работещите в комбината, екип, който 50 години показва как се градят традиции и се трупат успехи.

Следобедът продължи с дискотека и анимации за малчуганите.

А за всички присъстващи преживяването бе досег с природата и усещане за простичката човешка нужда - да си нужен и полезен, да си част от едно успешно цяло, такова каквото е семейството на КЦМ. 

Евелина ЗДРАВКОВА

Източник: в. Марица

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини