Търсят най-интересните снимка и пътепис за Източните Родопи

Снимка като тази на Дяволския мост край Ардино може да ви донесe безплатен уикенд за двама в Източните Родопи.

Българско-холандският проект за устойчиво развитие на Източните Родопи „Новото тракийско злато” организира конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография от Източните Родопи. „Очакваме да ни разкажете за откритията си в Източните Родопи – забележителности и интересни хора, красиви местности и приятни преживявания. Темата и на двете състезания е „Източните Родопи – вкуси дивата природа”. Очакваме във вашите пътеписи и фотографии да открием трите елемента на „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие“, се казва в прессъобщение на проекта. Пътеписът трябва да е на български и в размер до 4 000 знака. Необходимо е да бъде илюстриран с три до пет фотографии, които трябва да са с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна. В конкурса за фотографии максималният брой от един автор е 3 фотографии. Всяка трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат. Наградите за победителите в категорията за пътепис са уикенд за двама в „Дивата ферма” в с. Горно поле, община Маджарово или уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец, община Крумовград плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи, който екипът на „Новото тракийско злато” подготвя за печат. За фотография наградата е също уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец или безплатен фотолов в специално фотографско убежище на място за подхранване на лешояди край Маджарово плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи. Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи.

На интернет страницата на проекта можете да намерите много информация за района, неговите забележителности, и местата, които можете да посетите и където да отседнете. Препоръчваме ви да използвате туристическата карта на Източните Родопи, която екипът на проекта изработи по-рано тази година, за да откриете своето ново тракийско злато.

Срокът за участие е 15 октомври 2011. Пътеписите и фотографиите могат да се изпращат на office@newthraciangold.com. Отличените материали ще бъдат публикувани на сайта на проекта на 1 ноември т.г.

Новото тракийско злато” e петгодишен проект за устойчивото развитие на Източните Родопи, изпълняван от холандските природозащитни организации АРК и Авалон, които имат голям международен опит в проекти за опазване на околната среда и биоземеделието. Проектът е финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата в страната благотворителна лотария.

Източните Родопи имат всички предпоставки да се превърнат в център за екотуризъм – уникална природа, изключително разнообразие на флора и фауна, богато културно наследство. Съчетано с екотуризма биологичното земеделие не само дава качествена храна, но създава работни места, повишава жизнения стандарт на местните хора и намалява обезлюдяването на района.

Повече информация можете да видите на: www.newthraciangold.com

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини