БСП в Пловдив: Войници ще въртят чевермета за ГЕРБ. МО: Няма такова нещо

Ето така щяла да протече сбирката на ГЕРБ край "40-те извора". Чевермето обаче щяло да бъде връткано не от кого да е, а от български войник.

За злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ алармира общинският съветник от БСП в Пловдив Тодор Кръстев. По време на заседанието на местния парламент той заяви, че има информация, че войници от поделенията в Крумово и Граф Игнатиево се използват, за да опъват палатки край язовир "40-те извора" до Асеновград, където през уикенда ще се съберат депутати и активисти на ГЕРБ, за да ядат чевермета. От Министерството на отбраната заявиха, че твърденията, че Българската армията е използвана за партийни мероприятия, не отговарят на истината. Тодор Кръстев каза, че е получил информация от военнослужещи, че опъват собствените си военни палатки. Създават, на практика, военнополеви лагер, където да могат активистите на ГЕРБ да нощуват и да „развиват своята политическа дейност", консумирайки чеверметата и опитвайки от вкусното асеновградско бяло вино. Осигуряват отцепване на района. Осигуряват всичко, което е необходимо и което се прави, когато се прави военнополеви лагер. Всичко това се прави от структурите на българската армия."

Веднага след изказването му, той беше репликириан от общинската съветничка от ГЕРБ и шеф на Регионалния инспекторат по образование Павлинка Кацарова. Какво правят хората в събота и неделя не е ваша работа, каза Кацарова, която определи изказването на Кръстев като пълно нахалство и по маниер от времето на Държавна сигурност. На вас никой не ви държи сметка как си организирате тържествата на Бузлуджа, допълни шефката на РИО. Твърденията, че Българската армията е използвана за партийни мероприятия, не отговарят на истината, се казва в писмо от пресцентъра на Министерството на отбраната. От него става ясно, че в началото на юли в министерството е получено писмо от кмета на пловдивския район "Източен" Петър Петров с молба за съдействие, предоставяне и развръщане на палатки и водоноски, при организиране на среща с гражданите на двата района и провеждане на благотворителен обяд на 16 юли 2011 г., като разходите са за сметка на организаторите. От началото на тази година досега Министерството на отбраната е подпомогнало повече от 10 общини при организирането и провеждането на инициативи от местно значение, се казва още в писмото.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини