Гръцки таксита блокираха КПП с България

Кратък митинг за 5-10 минути на таксиметрови шофьори се е провел днес на гръцка територия пред ГКПП Кулата – Промахон. Това каза Тодор Георгиев, директор на регионалната дирекция „Гранична полиция” – Смолян.

Протестиращите таксиметрови шофьори са били с 50 автомобила. Това обаче не е създало затруднения за трафика през границата. Тодор Георгиев заяви, че към момента няма информация за планирани протести на гръцко-българската граница. В момента преминаването през пунктовете ни с Гърция е нормално.

Стачката на гръцките таксиметрови шофьори, които блокираха пристанището в Пирея и летището в Атина, попречи на хиляди туристи, предаде РИА Новости.

Над 2000 таксита блокираха достъпа до най-голямото пристанище Пирея. Няколко хиляди туристи, пристигнали с круизните лайнери, не успяха да разгледат забележителностите на Атина, тъй като автобусите попаднаха в огромни задръствания.

Огромни проблеми има и за хилядите пътници, насочили се към международното летище Елефтериос Венизелос.

Министърът на културата и туризма призова таксиметровите шофьори да прекратят стачката, тъй като тя вреди на туризма.По време на протестна акция на остров Крит бе запален стар таксиметров автомобил.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини