Клошар удушил Яна

Клошар е задържан за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Той е арестуван в сряда около 22,30 ч. "Има задържан по случая, на който е наложена мярка за неотклонение от 72 часа", потвърди в четвъртък градският прокурор Николай Кокинов, предаде АСН.

"Клошар е, измекяр", заявиха източници от СДВР снощи. Мъжът нямал мотив да убие момичето, вероятно убийството е плод на неконтролиран пристъп вследствие на алкохол.

30-годишният мъж е подозиран от няколко дни, след като по време на разпитите се държал объркано и неадекватно.

По време на огледа на трупа на Яна изпод ноктите на тялото експертите биохимици успели да извадят биологичен материал, който не е неин. Пробата от ДНК-то обаче не съвпадала с нито един от профилите в базата данни на МВР.

Тогава разследващите се насочили към един от привиканите по-рано в СДВР хора, които били разпитвани за случая. Показанията му били объркани, но това не се дължало на изпития същата нощ алкохол.

Според психолозите, в разказа му имало силно изразена защитна теза, която водела към съмнение, че скрива факти от нощта на убийството. Мъжът бе подложен на детектор на лъжата в четвъртък следобед. И алибито му е пробито на полиграфа.

Полицията не разкрива нищо около самоличността на 30-годишния мъж - откъде е, дали работи, дали е била в компанията на Яна във фаталната нощ на 9 юли.

"Портретът на човек, който броди в Борисовата градина, е смешка. Това не е наш фоторобот - не издирваме такъв човек, заяви в четвъртък зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен заклещен в дърво в Борисовата градина в столицата до алеята, водеща към сградата на БНР. Тялото на Яна е открито полуголо, без сериозни белези за насилие. Има съмнения, че е била изнасилена. Аутопсията на съдебните медици пък посочи, че Яна е била удушена.

До смъртта си Яна радвала малчуганите с ръчно изработени играчки в работилницата в столичен мол, разказа вчера нейна приятелка. Паралелно с това учела темите по литература, защото най-накрая решила, че няма да се занимава с икономика, а с хуманитарни науки. На 6 юли издържала с петица изпита по литература в Софийския университет.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини