Петима задържани за лихварство в Пловдив

Мъж, заподозрян в незаконна лихварска дейност, бе заловен при полицейска операция на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Пловдив. По случая в арестите на I-во, III-то и V-то полицейски управления за 24 часа са задържани  четирима мъже и една жена.

55-годишният Ш.К., който е развивал неза" и в дома на 31-годишния му син Р.Ш. на ул. "Виделина" са иззети множество тефтери, пълномощни, договори за залог на МПС, договори за покупко-продажби. Намерени са още големи регистрационни талони на автомобили, дебитни и кредитни карти и документи за самоличност.

В двата апартамента полицаите са открили общо около 20 000 лева в различна валута, както и около 1 700 гр златни накити. Установени са 10 собственици, заложили автомобилите си като гарант за взет заем, срещу който по-късно плащали фиксирана лихва.
В хода на разследването е станало ясно, че заложените коли Ш.К. държал на съхранение на паркинг на бул. "Ландос", собственост на С.М. /47 г./ и стопанисван от А.М. /27 г./.
52-годишната А.К. е уличена в съпричастност към лихварската дейност на съпруга й Ш.К.
Към настоящия момент са разпитани над 50 свидетели по образуваното досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК. Работата по случая продължават служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини