Позор! Затриха и хандбала. Преглед на регионалния печат

Позор! Затриха и хандбала, пише в анонс над главата днес „Хасковска Марица”. Темата е водеща на спортната страница. Последният тим от града, който играе в елитната „А” група – женският хандбален отбор, хвърля кърпата и тегли 600-те лева депозит от федерацията. Това е последният спортен мохикан, който се състезаваше в майсторската група, след като един по един клубовете отпадаха. Едва 40 000 лева са предвидени за 33-те спортни клуба в общината за тази година, припомня вестникът.

Хасковски скандал разтресе мотокроса, водещо заглавие на първа страница. Вчерашните разправии между кмета и губернаторката са водеща тема за изданието. Изградените пътни връзки към мотопистата край града са незаконни и трябва да се премахнат. Това е становището на РДНСК и областното пътно управление. Освен това те са и опасни – няма сигнализация, липсва денивелация между връзките, колите ще излизат напарво на пътя, което създава предпоставки за произшествия, установили проверяващите. Освен това се оказало, че няма организатор на събитието, който да носи персонална отговорност за сигурността на участниците и публиката. Обектът нямал и технически ръководител, на мястото работели хора на общинската фирма „Екопрогрес”, от временна заетост, както и „помагачи”. От съюза на българските автомобилисти, който се занимава с мотоспортовете, пък си нямали хабер от мероприятието, установил репортер на вестника. Вчера за организатор на събитието се припознал рокерският клуб „Хиените”, но каква е връзката между рокерите и федерацията, не е ясно, допълва изданието.

Кметът Димитров насочил пари за път без съгласието на ОбС, водещо на 2-ра. Вместо за ремонт на два пътни участъка, кметът на Димитровград похарчил парите само за единия. След това поискал от ОбС да утвърди това решение, което предизвикало протеста на общинските съветници. Те намират това за некоректно.

По 140 на ден подават заявления за лични карти, акцент от 3-та. Броят на изтичащите документи расте лавинообразно в края на годината, а глобите са до 150 лева, напомнят от Паспортна служба.

„Хасковска Марица” зарибена, окончателно, материал на Щерю Щерев, проф. по рибарство и аквакултури, на 4 страница.

Животът е по-голям от всичко и е необхватен, интервю с Боян Биолчев на страница 5.

Б.Т.Р. забива в Хасково, акцент от 8 страница. Рок групата ще гостува тази вечер в хасковско заведение.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини