Хиените направили мотопистата с 30 000 лева

Антон Атанасов показа договорите за дарения

30 000 лева са събрани от дарения за мотопистата. Сумата била достатъчна, за да бъде възстановен полигонът. Това заяви Антон Атанасов, президент на Българската Мотоциклетна асоциация и представител на хасковския мотоклуб „Хиените“. Той увери, че до дни ще представят пълен отчет за спонсорите и размера на помощта им пред данъчните. Рокерът показа и договори за дарения.

Атанасов категорично отрече сред спонсорите на мотопистата да е Кръстьо Кръстев, известен като Маймуната. Не го познавам, не съм го виждал, не е давал пари за пистата, заяви категорично Атанасов. Сред документите, които Атанасов показа бе и договор за наем с Кръстьо Кръстев, който е собственик на сградата, в която се намира клубът на „Хиените“.

Акцията за набиране на дарения продължава, за да може реконструкцията да се извърши в пълнен мащаб.

По думите на Атанасов 8 750 лева от даренията са преведени на Българска мотоциклетна асоциация. С останалите била закупена нафта. Служителите на „Екопрогрес“ помогнали с разчистване на камъните от терена.

Клуб „Хиените“ депозира молба до кмета Георги Иванов за реконструкция на пистата за собствена сметка и за провеждане на състезания по мотокрос, обясни Атанасов. Документът е с дата 18.04.2011 година. Молбата е удовлетворена и градоначалникът издава разрешително за строеж. В него като възложител на строежа обаче е посочена община Хасково.

 Христина Котларска

Молбата на "Хиените" до кмета Георги Иванов
Разрешителното за строеж
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини