Мотопистата си намери хотела. 15.IX. с Ивайло Балабанов. Преглед на регионалния печат

Мотопистата си намери хотела, заглавие над главата в „Новинар юг”, чийто първи брой след ваканцията е вече по реповете. Темата е водеща на 2 страница. Според проучване на вестника спонсор на трасето бил готов да брои 500 000 евро за винарната до пистата. Сградата стои недовършена отдавна, била предназначена за винарна и хотел, имала и „панорамен интерес”. Неин собственик е хасковският бизнесмен Христо Митвичин, който предлагал съдружие за довършването й срещу 250 000 евро. Той съобщил пред вестника, че вече имал обаждания от бизнесмени, инвестирали в пистата, които били заинтересувани от офертата. В каре към материала със заглавие „Хиените”: 30 000 лв. стигнаха за пистата”, пък научаваме, че всъщност няма бизнесмени-инвеститори, а дребни дарители с по 500 до 1000 лв.

Както беше писал някой във форума – май ни правят на будали.

И 2 клас по цял ден на училище, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Целодневната форма на обучение вече ще обхване и второкласниците, информира шефът на инспектората по образование Иван Панайотов. Тенденцията била през следващите години това да се случи с всички ученици до 7 клас.

Пишат за Буцата до президента и главния прокурор, акцент от 3-та. Близките на починалия след свада със сарафа – Христо Василев, пишат до президента и Борис Велчев, че местната съдебна система е корумпирана. Гаранцията на Буцата била намалена от 10 на 5 бона.

Кризата изяде 700 мекици на Алеко, материал за мекичаря Алеко Янушев на 4 страница.

Димчо Марков поема „Хасково-2”, акцент от 5-а.

Паркета повтори касапницата отпреди 7 месеца, заглавие на 6-та. 62-годишният инвалид от Димитровград Никола Колев – Паркета уби жена си и се застреля, с което възкреси спомена за касапницата от април 2010-а. Тогава пак в Димитровград имаше три трупа след призовка за развод.

Алпите погълнаха 65-годишна хасковлийка, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Заглавието е водещо на 3 страница. В него става дума за Кичка Павлова, която намери смъртта си при опит да покори Монблан.

С няма и 4-5 000 лв. била възстановена пистата, чело на 1 страница. Темата е скандалната мотописта край Хасково. След като кметът насочи репортерските въпроси към рокерите, от клуба показаха договори за дарения за общо около 30 000 лв. От тях обаче 8 750 били преведени на мотоасоциацията за провеждане на състезанието, а 18 000 – на EVN за за присъединяване към мрежата. Остатъкът е колкото за ремонт на една скромна баня.

С Ивайло Балабанов да започне учебната година, друг акцент от 1 страница. За това призовава фейсбук-група, чиито членове наброяват 800 души.

„Кухи” партии търгуват с регистрации, акцент от 2-ра. Някои от регистрираните за участие в изборите партии изобщо нямали структури в Хасково, нито дори намерение да участват във вота. Идеята била да изтъргуват регистрацията си срещу определена сума.

До 2 г. приключват ремонтите на границата, друго заглавие от 2-ра. До края на 2013 г. на Капитан Андреево трябва да има нов терминал и 3.4 километра подход към трасето.

Боляровци: Уж сме в Хасково, а май сме в Баните, заглавие на 4 страница. Това е нещо като поредица „Другото Хасково”, в която се показва другото лице на града, извън лъскавия център. Това май е истинското лице, защото там е всекидневният живот на хората, а не на площад „Свобода”.

Италианец търси Знака на българина в Земен, материал за писателя Пиер Луиджи Готти, на стр. 5

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини