Спортното училище откри учебната година с пълен прием

Спортно училище „Олимпиец“ –Перник откри днес учебната  2011-2012 година.  Общо 58 ученици прекрачиха  за пръв прага на спортното училище тази година. Те ще бъдат  в 6-ти, 7-ми и 8-ми клас.

 За първи път от 20 години насам в училището се прави и прием  за 6-ти клас, а за пръв път от няколко години има и пълен прием, похвали се новият директор на школото Румен Станишев.  

По думите му желаещите дори са били повече. „Четири от децата се отказаха, тъй като от 9-то ОУ не им дадоха удостоверения, за да могат да учат при нас“, разказва директорът.

От тази година в Спортно училище „Олимпиец“ –Перник влиза и новата програма за профилирана подготовка по професионално образование за придобиване на професионална квалификация по професия помощник-треньор по вид спорт.

Предвижда се училището да се сдобие и с нов автобус, като вече дори са уговорени срещи по въпроса. „Автобусът ни е необходим за тренировъчния процес, а вече имаме нужда от нов“, разказва Станишев.

Той си е поставил и други цели- до края на годината да изчисти напълно и финансовите задължения на училището. „Когато станах директор училището беше задлъжняло със  17 хил. лева, а след няколко реформи, които направих задълженията вече са само 5 500 лева“, казва още директорът.

По повод началото на учебната година и по случай тазгодишния успешен прием министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков изпрати поздравително писмо до училището.

На празника за първия учебен ден гости на училището бяха Розалина Зашева- експерт по литература в РИО и Десислава Стоева, експерт от Министерство на физическото възпитание и спорта.

Директорът Румен Станишев
Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини