Вдигат пенсиите от януари 2012 г.

Увеличение на всички пенсии още през януари 2012 година обеща министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Очакванията са в бюджета за следващата година да има повече средства за увеличаване на доходите най- вече на пенсионерите, предаде АСН.

Министър Младенов подкрепи тезата на финансист №1 в страната Симеон Дянков, че още в началото на следващата година ще има скок в доходите на хората, защото е налице финансова стабилност на държавата.

“България изкара една тежка икономическа криза, последните две години, и въпреки това успяхме да увеличим минималната работна заплата от първи септември и вдовишките пенсии, които хората вече си ги получават с пенсиите от 7 септември.

От 1 януари се надявам да има достатъчно средства за всички доходи, включително и доходите на пенсионерите” коментира в с. Русокастро, община Камено социалният министър.

Младенов заяви, че е оптимист и се надява при разглеждането през октомври на макрорамката на бюджета за 2012 , икономиката на страната да позволи да има достатъчно средства за по-добра социална политика.

“При всички случаи в бюджета за следващата година ще има повече пари за увеличаването на доходите и най-вече за пенсионерите, за всички пенсионери”, категоричен бе Тотю Младенов. Той не уточни с какъв процент ще бъдат вдигнати пенсиите. Това ще зависи от цифрите на макрорамката, приходната част за деветмесечието и прогнозата за следващата година.

В село Русокастро социалният министър направи първата копка на разширението на детската градина и даде старт на Проект за социално включване, който обхваща 56 общини в страната.

Той се финансира със заем от Световната банка в размер на 40 млн. евро., от които почти 70 млн.лв. са предназначени за пряко финансиране на общини и предоставяне на услуги за деца до 7 годишна възраст и техните родители. Проектите се изпълняват в срок от 2 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини