Кметът предлага общинската хазна на Марчев

Сградата на дирекция "Общински приходи" се залага като обезпечение на борча към "Европът"

5 обособени части в сградата на дирекция „Общински приходи“ предлагат като обезпечение от общинската администрация, за да отпадне запорът от 1.3 млн. лв. Блокираните по-рано тази година общо 3 млн. се стопиха до 1.3 млн, след като съдът прие паркингът до комплекс XXI век за послужи за обезпечение по част от дълга на общината към близката до бизнесмена Златко Марчев фирма „Европът“. С новата молба до съда се иска освобождаване на цялата сума.

Замяната с паркинга е във Върховния касационен съд, съобщи адвокатът на фирмата Владислав Велев. Основанието на фирмата да я атакува е, че има голямо разминаване между данъчната оценка на този имот – 121 000 лева, и приетата от съда експертна оценка от 1.7 млн. лв. „Поискахме тройна експертиза за цената, но съдът не я допусна. Затова обжалваме пред ВКС“, допълни юристът. Според него решението на хасковските магистрати не е влязло в сила, защото е обжалвано, и сумата не би трябвало да се разблокира.

Той каза още, че е против новата замяна, предложена от кмета. „Не сме съгласни и с новото предложение. Кметът еднолично, без да посочи решение на Общинския съвет, на практика - без необходимата лигитимация, предлага тези имоти, което може да създаде юридически затруднения в бъдеще“, посочи адвокатът.

Насроченото за днес съдебно заседание по съществото на спора между общината и „Европът“ не се състоя, защото папките с всички документи по делото са във Върховния касационен съд.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини