Димитровград изпрати лятото с мини олимпиада

В Димитровград по достойнство изпратиха топлото лято, което още ни радва с високи температури, въпреки настъпването на астрономическата есен. На 23-ти официално есента дойде. В нейна чест днес стотици малки и големи димитровградчани си спретнаха мини оличмпиада на ст. "Раковски".

Дисциплините бяха точно 7, както в първата олимпиада преди близо 3 хиляди години. Вместо стрелба с лък и надбягване с колесници обаче, деца се състезаваха в дърпане на въже, надбягване с дървени ски и други физически упражнения. Организаторите на празника се бяха погрижили и за хората с увреждания. На тях бяха раздадени шахове, табли, логически пъзели. В импровизираните турнири по шахмат и тапа/вид игра на табла/ се включиха и здрави. В другите надпревари пък се включиха и хора с увреждания. Въбоще пълна интеграция.

Градският празник съвпадна с началото на предизборната кампания за Катя Панева. Наследничката на настоящият кмет Стефан Димитров от коалиция „Да за Димитровград” ще се опита да стане първата жена кмет на града. За да докаже решимоста си, преди 3 дни, Катя показно изкачи на въже 14 етажната сграда на кметската администрация в Димитровград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини