Хакнаха сайта на общината, те отричат

Така е изглеждал сайта на общината днес следобед

Сайта на община Хасково е бил обект на атака днес следобед, в резултат на която временно е било подменено цялото му съдържание. В качените текст и снимки се съдържали твърдения и квалификации уронващи доброто име на част от участниците в местните избори и открити заплахи, твърдят от щаба на политическа партия ГЕРБ Хасково, които незабавно са сезирали контролните органи. Ето и пълният текс на прессъобщението от ГЕРБ с което те уведомяват медиите за проблема:

ПП ГЕРБ Хасково внесе жалба в ОИК относно пробив в интернет страницата на община Хасково.В Жалбата подписана от общинският координатор на партията Румен Данев се казва” След направаена справка на 25.09.2011 год. на интернет страницата на Община Хасково с адрес: www.haskovo.bg се установи, че същата съдържа анонимно послание, свързано с настоящата предизборната кампания. Въпросният материал накърнява добрите нрави, в него се съдържат явни заплахи и обидни квалификации, уронващи честта и доброто име на кандидатите на ПП „ГЕРБ” участващи в надпреварата на месните избори. Смущаващото в случая е, че са отправени и предупреждения за посегателства към държавни и обществени институции и че това послание е отправено чрез официалната страница на Община  Хасково. С тези дествия са нарушени чл. 130, чл. 134, ал. 5 от Изборния кодекс.      Моля, да се запознаете със случая и на основание чл. 33, ал. 1 т. 17 от Изборния кодекс да извършите проверка и предприемете съответните, съобразно правомощията Ви, действия за преустановяване на нарушението.”

Копие от жалбата ще бъде изпратено и до областна дирекция на МВР Хасково, се казва още в прессъобщението. Haskovo.net незабавно опита да провери информацията. Към 16.50, минути след получаването на сигнала, сайта на община Хасково, haskovo.bg бе в обичайният си вид. Всичко входове към страницата както и наличните в нея линкове работеха нормално. От пресслужбата на администрацията също отричат за проблема. "Нямам никаква информация за наличието на някакъв проблем. Никой не ми се е обаждал нито е виждал подобна промяна в сайта" заяви преаташето Бояна Тодорова, която отказа да обсъжда всякакви други "хипотези". Сайта Haskovo.bg се поддържал от фирма в Пловдив, допълни Тодорова и добави, че оттам не са сезирали за проблем.

Според наши читатели обаче, "нещо" е имало, но за изключително кратко време.  Това бе потвърдено от 4-ма отделни един от друг потребители. Haskovo.net  обеща да публикува всякаква допълнителна информация опровергаваща или потвърждаваща този проблам.

В резултат на този призив, час след публикуването на новината ни бе предоставена снимка на сайта на общината, около  16 часа днес. Те потвърдиха предварителната информация за снимки, обработени с фотошоп, на Тодор Живков и Бойко Борисов, с внушения за връзка в управлянието на двамата държавници. Плюс заплахи за атака на ГЕРБ, структурите и, компютрите и банкови сметки/виж текста на снимката. Местни и национални политически лидери пък се наричат "мишоци".

Haskovo.net  е готов да публикува допълнителни гледни точки към инцидента, включително и тази на общината ако те решат да преосмислят незнанието си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини