Хакнаха сайта на Хасково. Иванов даде още милион на „Водстрой”. Преглед на регионалния печат

Хакнаха сайта на Хасково, пише в заглавие над главата „Новинар юг. Темата е водеща на 3 страница. Атаката бе осъществена вчера, когато вместо официалния сайт на общината потребителите виждаха предупреждения и заплахи от Българската кибер армия. Хакерите предупреждават ГЕРБ да спре с „брилянтната си политика”, в противен случай ще атакуват парламентарния сайт, Sofia.bg, пощите, осигуровките, сметките. Като фон на заплахите звучи парчето „Колега” на рапърите от „Ъпсурт”, добавя изданието.

Държавата нехае за екобомба, пише в другия акцент на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за опасни пестициди в изоставен склад край Йерусалимово.

Регионът с второ вице на президентския вот, друго заглавие от 1-ва. Това е Ангел Мирчев от Харманли, който ще е подгласник на Андрей Чобанов от Българската демократична общност. Преди десетина дни пък Анелия Делчева от Димитровград стана вице на кандидата Павел Чернев от партията за хората от народа.

Тестват правописа на димитровградчани, заглавие от 2-ра. Проверката ще е на 27 септември, организирана е от образователния портал „Академика БГ”.

12 000 подписа в подкрепа на родителите от Симеоновград, водещо на 2-ра. До дни се чака повдигане на обвинение срещу шофьора Данаил Георгиев, който уби с кола шестима младежи навръх Великден.

„Любимец” се качи на върха, акцент от спортната страница. Воденият от Стамен Белчев отбор надигра с 2:0 „Нефтохимик” и зае първото място в Източната „Б” група.

89 първолаци в „Раковски” временно неми, заглавие от 6 страница. В това училище изучаването на българския е трудно колкото и овладяване на английския, сравнява изданието.

Жена надкатери ГЕРБ на 22-и, заглавие на 7 страница. Темата е изкачването на сградата на общината в Димитровград.

Георги Иванов даде още милион на „Водстрой”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е чело на трета страница. Става дума за спечелен конкурс за обществена поръчка за почистване на Олу дере и защитна дига на яз. „Тракиец”. „Водстрой” е собственост на Стефан Петров и Анушка Вальова и е сред фаворитите на кмета Иванов, обяснява вестникът. Любопитното в случая е и че условията на конкурса са нагласени по същия начин, както и в поръчката за сметопочистването. Върховният административен съд дори отмени процедурата за боклука с мотива, че критериите за оценка на офертите са нагласени. Същите условия обаче се ползват и при тази поръчка.

Отходни води текат по улица в широк център, челно заглавие на първа страница. Материалът е придружен с огромна снимка, на която се вижда нещо като разбит селски сокак. Но става дума за ул. „Беломорска”, която се намира в широкия център на Хасково, до 19-та детска градина. Тук канализация няма, през 2007-а предизборно започнали разкопки, които си останали така цял мандат.

Кибер армия плаши от сайта на община Хасково, друг акцент от първа. Става дума за вчерашната, най-вероятно хакерска атака, която разбуни духовете в града. От щаба на ГЕРБ са сезирали Общинската избирателна комисия за случая.

8 искат да кметуват в Динево, акцент от 2-ра. Толкова са и мераклиите да вземат Клокотница, допълва подзаглавието. Темата на дописката е регистрацията за изборите.

Панайотов и Пачеманова на кръгла маса за образованието, пише още на страницата. Двамата кандидати за кметове обсъждали новия закон за училищното образование и възможностите на училищните настоятелства да искат пари по праграми. Панайотов е сред експертите, участвали в съставянето на новия закон.

Чакат обвинение за трагедията в Симеоновград до дни, заглавие на 4 страница. Почернените родители на шестимата младежи стартираха подписка „Да запазим децата на пътя”, в която се включиха 12 000 души. Хиляди подкрепят инициативата от чужбина – Испания, САЩ, Англия.

Спец от Спортното гази наредбата на БФС, акцент от спортната страница. Хасковският треньор Христо Вълчанов отказва мач заради съдията Апти Бейтула. Наставникът върнал цял рейс с два детски отбора на Асти АБ, допълва подзаглавието.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини