Спокойна нощ в Катуница, в селото днес е ден на траур

Спокойно премина нощта в село Катуница. След полунощ от селото се изтеглиха част от силите на полицията, които през последните два дни бяха разположени в селото, предаде БНТ.

На събрание пред кметството, което приключи около 23.00 часа, хората поискаха от силите на реда Кирил Рашков и семейството му да не се връщат в Катуница. „Ако се появят тук, ще стане страшно". Това заявиха жителите на селото, но отказаха да бъдат снимани. Появата на камера предизвика гневна реакция и заплахи.

По-рано вечерта хората направиха бдение със свещи пред къщите на фимилията Рашкови. Силите на жандармерията остават на място.

Спокойна е обстановката и в ромския квартал „Столипиново" и Аджисан махала в Пловдив. Невиждана през последните 20 години полицейска охрана има в града. Най-много служители на реда има около изходите на смесените етнически квартали. Масирано е полицейското присъствие и пред Джумая джамия в града. Полицейски патрули бяха разположени и на входовете на селата Ягодово и Катуница до 24 часа снощи.

Днешният 26 септември е обявен за Ден на траур за община Садово. Училищата в Садово и Катуница ще останат затворени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини