Арестуваха Кирил Рашков, обвиняват го в заплаха за убийство

Кирил Рашков - Цар Киро е задържан в Пловдив, съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Повдигнати са му обвинения за заплаха за убийство, за което законът предвижда шест години затвор.

Заканата е отправена към човек от Катуница. По непотвърдена информация от прокуратурата става въпрос за 19-годишния Ангел Петров от селото, който бе прегазен, а обвиняем за престъплението е 55-годишния Симеон Йосифов.

Арестът на Рашков е по подадена жалба срещу него на 23 септември вероятно от бащата на Ангел. По случая работи Районна прокуратура.

Кирил Рашков снощи е бил на преглед в болница "Свети Георги" в Пловдив, с оплаквания за болки в сърдечната област. Това съобщи за Дарик директорът на здравното заведение доцент Карен Джамбазов. Пациентът е дошъл в клиниката с оплаквания за болки в сърдечната област. След направен общ преглед той не е пожелал допълнителни изследвания и е напуснал болницата, уточни доц. Джамбазов.

Рашков е задържан за 72 часа.

На 23 септември микробус прегази 19-годишния Ангел. В превозното средство пътували приближени на Кирил Рашков. Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симен Йосифов. Часове след това почина и 16-годишният Павел. Тези случаи провокираха напрежението в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен.

Кирил Рашков е роден в пловдивския кв. „Столипиново".

През 1984 година Рашков е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над 2 милиона лева. Изпратен е в лагер на остров Белене. Преди ареста си основава фабрика за балони.

Преди 1989 година Цар Киро има седем присъди, за които е осъден общо на 30 години затвор.

След 10 ноември 1989 година Кирил Рашков регистрира първата си фирма за алкохол "Цар Гого". Вдига завод край село Катуница. През 1993 година е арестуван заради производството на фалшив алкохол. След проверки в Катуница в склад, нает от него, са открити 126 тона спирт и 140 кашона с ракия-менте, 200 000 бутилки и 14 нелегални машини за бутилиране на алкохол (вижте повече за Кирил Рашков).

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини