Слух за погром паникьоса 1000 роми -преглед на печата

Новият брой на "Тракия 21 век" е на вестникарския пазар от днес. За слуха, който паникьоса близо 1 000 роми от димитровградските квартали Изток и Вулкан пише изданието от първата си страница. Ромите се въоражили с вили, сопи и ножове в очакване на рокери от Пловдив и Стара Загора се разказва в дописката. Пак от нея става ясно, че задържанията за разпространение на слуха 56-годишен мъж е оправдан по дело по Указа за дребното хулиганство.

Борисов преоткри северната дъга - под това заглавие "Тракия 21 век" разказва за визитата на премиера в Димитровград в средата на седмицата. Пътят бе пуснат в експлоатация преди 4 месеца, а ремонта на отсечката започна преди година, припомня изданието.

Димитровградчани сред най-грамотните българи, това твърдят от "Академика БГ", които бяха тук заради кампанията "Бъди грамотен". Акцията бе организирана този вторник пред Градската библиотека. подобна проява се провежда за трети път в Димитровград.

И Скобелево с църква - темата на "Тракия 21 век" тази седмица. 82-годишния полоковник от ДС Димитър Димитров ръководи операция по превръщането на бивша селска фурна в православен храм.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини